Prvá pomoc vzťahu po nevere. Takto ho ešte môžete zachrániť

Keď sa prevalí nevera, znamená to slzy, bolesť, krik a obvykle na oboch stranách. Niekedy však človek pochopí, že úlet nestojí za to prísť o vzťah, ktorý dvaja roky budovali. Existuje možnosť záchrany, no vzťahu musíte dať resuscitáciu okamžite.

07.11.2018 17:00
nevera, vzťah, problém Foto:
Priznajte všetko naplno a partnerovi sa ospravedlňte.
debata (1)

Keď nie ste na ťahu

Je možné, že ste nevernou neboli vy a v takom prípade máte len dve možnosti. Odísť, alebo odpustiť. Pretože ak ostanete niekde na pomedzí, že síce ostanete, ale nikdy neodpustíte, vzťah je už dopredu mŕtvy. Nechajte si čas a uvidíte aj postoj partnera. Ak sám spraví niektoré kroky rýchlej záchrany. Vtedy možno stojí za to zabudnúť na jednu mizernú skúsenosť. Ak nie, možno vás čaká šťastie inde.

Neospravedlňujte sa sama pred sebou

Je možné, že na neveru prišli vám. Vzťahová terapeutka Cheryl Gerson tvrdí, že mnoho žien má tendenciu si ospravedlniť svoje konanie. Toto nerobte. Nevera nie je neúmyselný karambol niekde na parkovisku, pri ktorom sa ospravedlníte a vec je vyrovnaná. Neveru ste konali dobrovoľne a s plným vedomím. Obvykle kvôli nejakému problému. Ten potrebujete pomenovať, preriešiť a vyjasniť si veci. Ak sa len ospravedlníte, neodstránite problém a vzťah tak nebude v budúcnosti fungovať systematicky. A skôr či neskôr opäť upadnete do nevery.

Ukončite to

Je to jasné. Treba konať okamžite a prestrihnúť cestičky nevery raz a navždy. Možno bude partner ten, kto si tiež uvedomí, kde boli chyby vzťahu, no na to už musíte ostať iba spolu a nekoketovať s návratom k bokovke.

Priznajte sa a oľutujte

Naplno. Ak chce niekto obnoviť stratenú dôveru, nie je už priestor na to, aby niečo zametal pod koberec. Cheryl Gerson radí priznať všetko naplno a je vhodné sa partnerovi ospravedlniť za to, že ste ho zradili a ublížili mu. Musíte však povedať všetko, pretože nie je nič horšie, ak sa raz partner dozvie, že aj v čase udobrovania ste klamali. To dvakrát zabolí a dôvera sa už prakticky nikdy nevráti.

Nastavte si nový vzťah

Niekedy sa to dá, inokedy nie. No treba sa o to pokúsiť. Ako sa povie, začať odznova. Možno si dať pár dní odlúčenia, meditácie, spytovania svedomia a potom sa spýtať, či nezačnete s vymazanou minulosťou odznova. To vás môže zachrániť. Ak k sebe začnete pristupovať ako noví partneri, je tu šanca nájsť aj novú cestu životom. A spoločne.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #ospravedlnenie #nevera #klamstvo #odpustenie #udobrovanie sa

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...