Máte medzi sebou tajomstvá? Neprospieva to vzťahu

Na jednej strane je pravda, že si s partnerom nemusíte všetko vešať na nos, no na druhej strane je veľmi dôležité, aby ste tajomstvá v živote eliminovali. Dôvodov je viac, ale medzi tie najdôležitejšie patrí pohodový vzťah.

04.11.2018 14:30
láska, vzťah, dôvera Foto:
Tajíte pred sebou toho veľa? Pozor, môže to ublížiť vzťahu.
debata

Nemusíte sa schovávať

Žiť s tajomstvami sme sa tak trochu naučili už v detstve, keď každý do istej miery skrýval niektoré veci pred rodičmi a mnohí plynule prešli aj do skrývania pred partnerom. Je na to však skutočný dôvod? Alebo je to skôr len zvyk a pocit, že pred láskou nemôžeme povedať všetko. Čo sú to za sny, túžby a tajomstvá, ktoré nechcete, aby partner vedel? Psychologička a terapeutka Yvette Currie hovorí, že práve odstránenie tajomstiev prehlbuje intimitu. Partneri si plne veria, akceptujú a nemusia sa pred partnerom hrať na lepšieho ako sú.

Eliminujete stres

Byť sám sebou v živote aj v partnerstve prináša niekoľko výhod. Podľa Yvette Currie je jednou z nich eliminácia stresu. Nie sú žiadne veci, ktoré musíte skrývať v počítači, v mobile alebo tajiť. Tým pádom nežijete v strachu, že partner príde na niečo, čo nechcete, aby odhalil. Pritom ľudia často neskrývajú závažné veci ako neveru, ale úplné malichernosti a sami sa tak stresujú.

Tajomstvá budujú nedôveru

Jednou veľmi negatívnou záležitosťou tajomstiev je, že ak partner príde na nejakú drobnosť, tak v ňom okamžite začne hlodať myšlienka, čo všetko ešte pred ním ten druhý skrýva. Pritom môže ísť napríklad naozaj len o nejakú maličkosť. No ak sa ju sám dozvie, prichádzajú prvé podozrenia, obviňovanie a dôvera sa stráca ako dym.

Vytvárate si duševné väzenie

Yvette Currie tvrdí, že nebyť pred partnerom otvorený znamená, že máte niekde v hĺbke strach, aby vás polovička prijala takého aký ste. Ten kto tají si prakticky sám stavia väzenie vlastných tajomstiev, ktoré mučia jeho dušu. Potrebuje mať vypracovanú sieť tajných únikov, dávať si pozor na slová, prerieknutia a stráženie tajomstiev. To ho často tak zväzuje, že sa prestane vo vzťahu, kde nie je sám sebou, cítiť dobre. Chcete toto riskovať? Odhalenie možno aj negatívnej záležitosti sa v láskyplnom vzťahu omnoho lepšie urovná ako to, že si budete budovať vlastné tajomstvá

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #vzťah #Dôvera #tajomstvá

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...