Ako prežiť v zdraví párty, keď sa už na ňu necítite?!

Po deviatej už v piatok nevychádzate z domu a kamaráti sa vás pýtajú, kedy sa chystáte oslavovať osemdesiatku? S týmito tipmi prežijete dlhú párty bez toho, aby ste boli ďalšie tri dni "oťapená" a nevyspatá.

02.11.2018 17:00
selfie, party, oslava, nový rok, Foto:
Alkohol s kofeínom nie je dobrá kombinácia, ale malá kávička či kola neuškodia.
debata

Máte všetky možné výhovorky. Nechce sa mi prezliekať, už ma to nebaví, neviem tancovať, vypijem veľa alkoholu, potom sa neviem kontrolovať, a tak ďalej… Načo, keď večer na gauči pod teplou dekou a pred televízorom je príjemnejší? Ale pozor, ak sa premôžete a prekonáte všetky výhovorky, môžete sa zoznámiť s novými ľuďmi a niečo nové zažiť. Večer ustojíte s týmito tipmi:

Vyhýbajte sa alkoholu

V podstate je to najlepší tip, ako sa chrániť pred opicou a depresiou: Vyhýbajte sa alkoholu. Peňaženka, nervy a telo sa vám poďakujú. Áno, máte pravdu, byť barančekom medzi opilcami je výzva, ale oplatí sa vydržať.

Pite medzi drinkami veľa vody

Ak si párty bez alkoholu neviete predstaviť, vypite aspoň medzi jednotlivými alkoholickými nápojmi pohár vody. Alkohol je diuretikum, čo znamená, že budete častejšie chodiť na záchod, čo spôsobuje odvodnenie. Aby ste sa tomuto efektu vyhli, je potrebné permanentne dopĺňať tekutiny.

Vyhýbajte sa tvrdému alkoholu

Objednajte si koktejl, ktorý budete piť po šlukoch. Tým pádom budete mať stále nejaký drink v ruke. Inak platí: Radšej biele víno, ako vodka.

Najedzte sa

Určite sa nevyberte na párty, ktorá má trvať až do rána, s prázdnym žalúdkom, inak si koledujete o veľmi ťažkú opicu, po druhom drinku budete opitá. Sacharidy by mali byť v piatok vašimi najlepšími priateľmi. Dajte si mastnú pizzu!

Kofeín, kofeín, kofeín!

Nie, alkohol s kofeínom sa neznášajú, toľko už vieme. Malá kávička alebo kola však neuškodia. Neprekračujte dennú dávku 400 mg kofeínu. Myslite na to, keď si ráno vychutnávate už druhú šálku kávy.

Čo pre vás párty znamená

Nikto vás nebude nútiť ísť na párty, keď sa tam cítite nepríjemne. Ak vás takto strávená noc vyčerpáva a frustruje a necítite sa medzi toľkými ľuďmi dobre, zvoľte noc len sama pre seba. Robte to, čo vám robí dobre. Ak to zistíte až na mieste, pokojne odíďte domov a s priateľmi si nabudúce naplánujte iný program.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #opica #sacharidy #kofeín #párty #diuretikum

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...