Skutočne majú páry s deťmi lepší vzťah?

Čo spôsobujú deti vo vzťahu? Majú na seba viac času? Kedy sa narodí prvé bábätko? Majú bezdetné páry vyššie riziko rozchodu? Na tieto otázky máme odpovede.

05.11.2018 09:30
káva, pár, muž, žena, zoznámenie Foto:
Bezdetný pár spolu trávi približne rovnako veľa času ako pár s deťmi.
debata

Deti stlmujú vzťah, ale môžu byť preň aj poriadnou výzvou, ktorú nie všetky páry zvládnu. Tie páry, ktoré majú deti, často nenájdu čas na intimitu. Riziko rozchodu je však u bezdetných párov väčšinou väčšie. Rakúska online zoznamovacia agentúra Parship chcela zistiť, ako to je, tak začala pátranie. Inštitúcia na výskum verejnej mienky marketagent.com zisťovala u 655 Rakúšanov vo veku 18–69 rokov, ktorí žili v partnerstve.

Páry s deťmi rátajú so spoločnou budúcnosťou

Páry, ktoré majú spoločné deti, počítajú v partnerstve s dlhodobou spoločnou budúcnosťou a pri prvom vážnejšom probléme len zriedka pomyslia na rozchod. A pritom prichádzajú deti častokrát príliš skoro. Asi tretine párov sa narodí prvý spoločný potomok v prvých dvoch rokoch vzťahu. Asi 42 percent párov má jedno dieťa, 44 percent dve, ostatní dokonca tri alebo viac detí.

Riziko rozchodu vyššie

Len 66 percent bezdetných párov uvažuje nad dlhodobou spoločnou budúcnosťou. Avšak páry, ktoré nemajú deti, rozprávajú spolu častejšie a majú aj častejšie telesný kontakt. Zdá sa, že by mali spolu tráviť viac voľného času, táto domnienka je však nesprávna. Bezdetné páry spolu trávia rovnako veľa času, ako páry s deťmi. Je to spôsobené tým, že voľný čas trávia aj oddelene. Ak už vzťah neprináša radosť, prichádza rozchod u bezdetných párov dvakrát častejšie do úvahy (19 percent), ako u párov s deťmi (10 percent).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #rozchod #Intimita #bezdetný pár #spoločná budúcnosť

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...