Ako mať pokojný vzťah s hyperaktívnym chlapom?

Je fajn, je skvelý, len občas máte pocit, že mu nestíhate. Hyperaktívny muž imponuje ženám mnohými dobrými vlastnosťami. Je dravý, svieži, aktívny, no len po čase zisťujete, že udržať krok s ním, je dosť hustá záležitosť. No dá sa to.

28.10.2018 12:00
láska, vzťah, bozk Foto:
Jasne si stanovte, koľko budete spoločne aktívna a koľko budete relaxovať.
debata

Snažte sa pochopiť jeho odlišnosť

Poradkyňa na vzťahy a životné ciele Mitzi Bockmann tvrdí, že pochopiť odlišnosť človeka je absolútnym základom každého vzťahu, nie len extra aktívneho. Ak totiž chcete mať partnera rovnakého ako ste vy, prakticky ste skončili. To je totiž možné iba v prípade, že ostanete starou dievkou. Uznáva však, že hyperaktívni ľudia potrebujú o niečo viac pochopenia. Preto je prijatie odlišnosti základom a nič to nemení na tom, že partnera budete ľúbiť.

Ujasnite si, čo je neprijateľné

V niektorých veciach je potrebné vyhovieť partnerovi, ale v niektorých musíte mať jasne stanovené hranice, pretože hyperaktívny partner nemá často zľutovanie. Pri výbere dovolenky si jasne stanovte, koľko budete behať a koľko ležať pri mori. Dajte si hranice, kedy ste ochotná aktívne žiť a kedy vylihovať. Pretože ak nebudú hranice, bude mať partner pocit, že nevie presne, prečo nechcete byť s ním všade. Rovno si stanovte hodiny na váš pokoj, pre seba samú a tak isto aj to, kedy ste ochotná občas aj „vypustiť dušu“.

Neberte veci osobne

Mitzi Bockmann varuje ženy pred tým, aby si brali osobne situácie, keď partner jednoducho odíde, ide niekam bez nich, užije si adrenalín s kamarátmi. Nie je to o tom, že by nechcel byť s vami, ale jednoducho o tom, že niektoré veci je lepšie nechať partnera robiť mimo vás, ako pri ňom nestíhať. Ak sú veci, v ktorých sa nezhodnete, je lepšie ich robiť samostatne, než jeden druhého obmedzovať. Veď ako hovorí Mitzi Bockmann, nie je dôvod, aby ste nakoniec nenašli aj mnoho spoločných záujmov.

Dajte mu možnosť

Pre hyperaktívneho muža nie je nič horšie, ak sa nemôže realizovať. Preto je potrebné dať mu priestor, aby bol sám sebou. To niekedy znamená aj nepremyslené konanie, ale kto je už len ideálnym? Dokonalosť neexistuje a aj hyperaktivita má ako pozitíva, tak aj negatíva. Preto je nutné s tým počítať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #hyperaktivita #spoločné záujmy #obmedzovanie #nastavenie pravidiel

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...