4 znaky, že vás využíva a je lepšie ho opustiť

Máte ho rada a preto je veľmi často ťažké si uvedomiť, že možno je tá láska vcelku jednostranná a partner vás viac využíva ako miluje.

21.10.2018 17:00
láska, vzťah Foto:
Každý zamilovaný človek si tak trochu želá život bok po boku až na večné veky.
debata (1)

Dajte si dole ružové okuliare a pozrite sa pravde do očí. Skutky robia z muža milujúceho chlapa alebo taktického manipulátora.

Nehovorí o svojom výhľade

Je síce moderné nič neriešiť a žiť tu a teraz. Ale podľa vzťahovej poradkyne Brittney Lindstrom je nefér, ak si ani vo vzťahu neviete povedať veci ohľadom budúcnosti. Muži, ktorí obvykle tvrdia, že nevedia ako veci dopadnú, čo sa zmení a že príliš neplánujú, obvykle niečo kryjú, skrývajú a manipulujú. Pretože každý zamilovaný človek si tak trochu želá život bok po boku až na večné veky. Ak to tak nie je, možno ani tá zamilovanosť nie je až tak veľká a partner vás len dočasne na niečo využíva.

Nepreukazuje lásku

Hovoriť, že muži nie sú tak na city ako ženy, je hlúposť. Brittney Lindstrom dodáva, že tu rozhodne nie je žiadny rozdiel medzi pohlaviami. Muži vedia byť citliví, nežní, emotívni, dokážu prejavovať city aj vyznávať lásku, no iba k žene, ktorá je pre nich minimálne v danej chvíli tá pravá. Ak máte pocit, že ste viac spolubývajúci ako zamilovaný pár, zrejme vo vzťahu nie je láska vo vyrovnanej forme.

Nenechá vás zvíťaziť

Partnerstvo nie je súboj dvoch pohlaví, ale predovšetkým ich symbióza. No ak sa partner stavia do pozície, že on je hlavou vás dvoch a vie všetko najlepšie, neberie vás rozhodne ako seberovnú. Je dôležité, aby veci vo vzťahu vychádzali z kompromisu a nie z toho, že jeden rozhoduje. Môže ísť aj o tak banálne veci ako výlety, filmy na večer, jedlá, výber reštaurácie. Možno to chvíľu vyzerá fajn, že partner je rozhodný a rázny, ale ak nebudete seberovní, bude to skôr o využívaní ako o symbióze.

Je strohý v sociálnych väzbách

Niekto je prirodzený introvert a iný extrovertnej povahy. No každý má okolo seba okruh ľudí, na ktorom mu záleží. A práve podľa toho môžete často zistiť, ako na tom vo vzťahu s partnerom skutočne ste. Brittney Lindstrom si všímala, že ľudia vyčleňujúci svoju polovičku z najbližšieho kolektívu boli tí, ktorí nakoniec partnera aj zranili a zradili. Chce vás zoznámiť s kamarátmi, kamarátkami, robiť veci, ktoré miluje s vami alebo bez vás? To vám aj napovie, či vás berie ako partnerku, prípadne ako chvíľkovú známosť, ktorou si možno len vyplnil leto a jeseň.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #zamilovanosť #spoločná budúcnosť

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...