Sologamia: V Hamburgu sa vydala žena sama za seba

Nenašla toho pravého, uzavrela ťažkú kapitolu života alebo jednoducho ľúbi samu seba... Robia to ženy na celom svete. Vydávajú sa "samy za seba".

22.10.2018 13:00
nevesta Foto:
Foto je len ilustračné.
debata (7)

Čo sa týka milostného života, stretávame sa so všeličím. Žijeme s priateľom „bez papiera“, alebo s papierom, neskôr sa môžeme rozviesť… Zoznamujeme sa cez internet, flirtujeme, randíme, zažívame rôzne sexuálne dobrodružstvá a potom… Líhame každý do svojej postele. Počuli ste už určite aj o tom, že bol jeden muž vo vzťahu zároveň s dvoma ženami, a to dokonca bez toho, aby jedna z nich žiarlila. A viete, že existuje ešte niečo, povedzme „dosť netradičné“? Môžeme povedať „áno“ samy sebe. A navždy.

Začalo sa to v Japonsku

Sologamia je trend, ktorý sa z času na čas objaví kdekoľvek vo svete. Oscar Wilde už povedal: „Ľúbiť samého seba je začiatok celoživotnej romantiky.“ A tak sa ľudia vydávajú sami za seba, v rôznych kultúrach to môže mať rôzny význam. Prednedávnom sa vydala Nemka v kostole. Sama za seba. Nedostala žiaden papier, manželstvo nie je právoplatné a neplatí ani pred Bohom. Ako však informovali noviny Welt, Nemke o žiadne formality ani nešlo. Podľa pastora si žena prešla ťažkou životnou lekciou, s ktorou sa chcela oficiálne rozlúčiť.

Priatelia sa tešili a oslavovali

Podľa pastora ide u ľudí, ktorí si chcú vziať samých seba, o akt sebalásky a sebaobjavenia. Chcú ukázať, že seba a svoj život akceptujú taký, aký je. A všetci by to mali vidieť. V nemecky hovoriacich krajinách je táto „sólo svadba“ premiérou. No v iných krajinách možno takúto ceremóniu vidieť hocikedy. Priekopníkom tohto trendu je Japonsko. Japonci ho poznajú už niekoľko rokov, praktizujú ho z niekoľkých dôvodov. Hlavným je však fakt, že je tu stále považované za hanbu, keď je žena nad 30 rokov bez partnera. Existuje na to dokonca výraz „Makeinu“, ktorý sa dá preložiť približne ako „stratený pes“.

Šťastná aj bez partnera

Ženy, ktoré nechcú stále rodine, známym, dokonca ani kolegom vysvetľovať, prečo si stále nenašli muža, môžu sólo svadbu zinscenovať vo veľkom štýle a potom sa nechať vyfotografovať s prenajatým hercom. Veľa žien však v takýchto sólo svadbách vidí aj možnosť ako zabojovať proti japonským normám a jednoducho „osláviť samu seba“. Ako to napríklad urobila Talianka Laura Mesi. Jej svadba „snov“ sa odohrala v roku 2017. Pozvala na ňu 70 hostí, ktorí sledovali, ako si na prst nastokáva obrúčku. Pýtate sa, prečo to spravila? Pretože sa za každú cenu chcela do štyridsiatky vydať, žiadneho perspektívneho muža však nestretla. „Predtým, ako niekoho začneme milovať, mali by sme sa naučiť milovať samých seba.“ To sú slová Talianky, ktorá odcestovala sama na medové týždne.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #hanba #romantika #sologamia #sólo svadba

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...