Nová výzva vo vzťahu. Na diaľku? To zvládnem!

Vidíte sa len cez víkendy, ak vôbec. Môže taký vzťah prežiť? Mnohí sú skeptickí, ale všetko sa dá, stačí len chcieť!

16.10.2018 13:00
vzťah, dôvera, láska, vzťah na diaľku Foto:
On je inde, ona inde. Vzťah na diaľku má veľa nevýhod, ale dá sa v ňom nájsť aj niečo pozitívne.
debata

Ponuka, ktorá sa neodmieta

V dnešnej dobe to nie je žiadna zvláštnosť. Partner dostal pracovnú ponuku v zahraničí, ktorá „sa neodmieta“. Ale čo vy? Nemôžete len tak odísť, máte doma záväzky (hypotéka, chorý rodič, vlastné dieťa, byt, práca…). Možno, že sa vám napokon odísť podarí, rozhodne však potrebujete rok-dva na prípravu. Pýtate sa: Prežije môj vzťah?

Žiadne ultimáta!

Partnera milujete, v žiadnom prípade ho nechcete stratiť. Pamätajte však na to, že to, či váš vzťah prežije, nezistíte, kým to nevyskúšate. V žiadnom prípade nedávajte partnerovi ultimáta typu "buď ja alebo Nemecko (Anglicko, Francúzsko, USA)… Naopak, berte to ako výzvu, prekážku, ktorú spolu zvládnete. Ktorá predsa nemôže oslabiť, ale naopak, posilniť váš vzťah.

Výzva, ktorá stojí za to

Rozprávajte sa o tom. Plánujte. Ako to vidí on? Ak ide o pevný vzťah, bude sa snažiť robiť všemožné, aby vás tiež nestratil, zabojuje predsa. Vzťah na diaľku neznamená, že sa uvidíte až „na Vianoce“, alebo si budete len každý deň telefonovať a potichu to bude upadať. Možno, že vás to vyjde drahšie, ale máte pred sebou výzvu, ktorá stojí za to. „Zvládneme to“.

Študujte

Jeden víkend vy uňho, druhý víkend on u vás. Alebo jeden víkend do mesiaca – vy tam, alebo on tu. Ďalšou možnosťou, ak je štát, do ktorého sa partner vybral, v Európe, jazykový kurz. Vyberte si v práci dovolenku a naplánujte si intenzívny mesačný (týždenný…) jazykový kurz. On bude pracovať a aj vy budete mať svoje povinnosti, nebudete ho čakať znudená.

Odsúdená na výhru

Hovorí sa, že vždy je to o tom, ako sa k novej výzve postavíme. Ak už vopred nerátate s prekážkou, ale naopak, vzrušuje vás, že váš vzťah „prežije“ niečo nové, nepoznaná, ste „odsúdená“ na výhru. Naopak, ak už od začiatku bojujete so strachom a tajne plačete do vankúša, lebo nová situácia naštrbí váš stereotyp, neveští to nič dobré.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ultimátum #víkend #záväzky #vzťah na diaľku #výzva #stereotyp

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...