Čo potrebuje každý zamilovaný pár, aby vydržal pokope?

Vo vzťahu dvoch ľudí môže prestať fungovať mnoho vecí a spoločný život sa rozpadne. Niekedy však dvaja ľudia nestroskotajú na nevere, na nedostatok lásky, na odcudzenie, ale na nudu, rutinu a chlad.

06.10.2018 17:00
láska, vzťah Foto:
Na láske treba usilovne pracovať.
debata

Lenže aby k tomu neprišlo, treba si ustrážiť v živote pár maličkostí. Každá dvojica môže byť plná lásky a vášne desiatky rokov, ak zo života nevystrihne nasledujúce veci.

Spoločné miesto

Musí to byť niečo ako vaše rituálne miesto, ktoré patrí len vám dvom. Máte k nemu naviazané silné a pekné spomienky. Môže to byť reštaurácia, čistinka v lese, vrch, hotel, jednoducho vaše miesto, kde si nepustíte nikoho iného. Sem prídete pravidle prežiť pekné chvíle. Načerpať energiu lásky, zaspomínať si a obnoviť medové týždne aj keď len na dva dni v mesiaci. Ani auto nechodí bez paliva a pre vzťah je takéto miesto niečo ako benzínka. Ak ho nemáte, rýchlo si ho vytvorte, inak vaša jazda môže skončiť na nedostatok pohonných hmôt lásky.

Ospravedlnenie

Uznať, že ten druhý mal pravdu iba mlčaním, málokedy stačí. Vtedy viac vo vzťahu premlčíte, ako budete skutočne šťastnými. Úprimné ospravedlnenie by malo patriť do slovníka každého človeka, ktorý sa snaží vybudovať si vzťah na báze lásky a dôvery. Pretože každý robí chyby a nikto nikdy nebude dokonalý. Ale len tí, ktorým vzťahy vydržia, sa za chyby vedia aj ospravedlniť.

Nebuďte príliš vážni

Zábava a smiech je korením všetkého. Ako ste sa skvele bavili v prvých týždňoch vzťahu, tak by to malo ostať stále. Mnoho dvojíc doslova zadlávia povinnosti všedných dní. Prestanú sa spolu zabávať, smiať a berú sa príliš vážne. Vedieť si zo seba vystreliť, spoločne sa zasmiať a nebrať všetko s kamennou tvárou, všetkému iba prospeje. Skúste sa spolu zasmiať a uvidíte, že si hneď budete bližší, ako mať neustále vážny výraz.

Strávte čas s inými ľuďmi

Niekedy je fajn vyraziť si vo dvojici s inou dvojicou. Je to o kamarátstve, spoločných zážitkoch a často aj o tom, že si uvedomíte, že máte po boku človeka, ktorého by ste nechceli vymeniť. Pretože je váš a pretože je skvelý.

Dodržiavajte vlastné tradície

Tradície samy osebe majú pre spoločnosť veľký význam a tak isto aj pre dvojicu, ak má tie svoje vlastné. Môžu to byť tradície sobotných večerov, osláv, posedení, alebo len tradícia, že aspoň jedno jedlo jete spolu, možno len hodinová prechádzka parkom. Majte príjemné tradície, ktoré vás scelia a spoločný život bude plynúť krajšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #nuda #problém #zamilovanosť #rutina

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...