Päť dôvodov, prečo sa rozchádzame s ideálnym partnerom

Ex, ktorého nie a nie dostať z hlavy? Máme ho skoro všetci! Americký prieskum skúmal, prečo sa napriek tomu rozchádzame.

05.10.2018 15:00
muž a žena, rozchod Foto:
Ženy a muži riešia rozchod odlišne.
debata

Mnohí ľudia sa vo svojom živote stretávajú s rozhodnutím, ktoré raz oľutujú. Je to ľudské a nemožno sa tomu vyhnúť. V romantickej sfére života to má často niečo spoločné s rozchodom. V anglicky hovoriacich krajinách hovoria o „The One That Got Away“, čiže o expartnerovi, ktorý ešte po rokoch ľutuje, hoci rozchod sám inicioval. Americký zdravotný portál sa tiež zaoberá dôvodom, prečo sa oddeľujeme od človeka, ktorý bol vlastne pre nás „perfektný“?

Online prieskumu sa zúčastnilo tisíc osôb. 71 percent opýtaných uvidelo, že na expartnera ešte stále myslia, 50 percent žien sa s ním dokonca ešte stretlo v posteli. 43 percent všetkých opýtaných má s bývalým dokonca pravidelný kontakt. Otázka znie: Prečo sa rozišli?

Toto je päť najčastejších dôvodov:

28 percent – nedostatok dôvery
27 percent – zlá komunikácia
26 percent – neúprimnosť
21 percent – nedorozumenia
17 percent – strata záujmov

Čo sa z toho môžeme naučiť?

Dôvera a komunikácia sú alfou a omegou každého pevného vzťahu. Logicky, tam, kde sa problémy hneď riešia, nemôže dôjsť k nedorozumeniu – a tieto vedú v 21 percentách prípadov k tomu, že sa opýtaná osoba s partnerom rozíde. Je pravda, že nie vždy je ľahké hovoriť o všetkom, predovšetkým, ak máme partnera kritizovať, paradoxne však konečný efekt vzťah posilní.

Akú rolu hrajú sociálne siete?

65 percent opýtaných uviedlo, že sa po rozchode stále zaujímajú o bývalého. Samozrejme, že sa neobracali s otázkami na jeho mamu či priateľov, ale informácie hľadali na internete. 47 percent sa spoľahlo na Facebook, 14 percent na Instagram a 8 percent na Snapchat, pričom 61 percent pátra po bývalom na viacerých sociálnych sieťach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #sociálne siete #komunikácia #nedorozumenie

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...