Chcete mať z kamaráta partnera? Ako na to?

Poznáte sa dlho a je vám spolu fajn, ako kamarátom. Čo čert nechcel, zrazu sa naňho pozeráte inak - ako na možného milenca a partnera.

04.10.2018 11:00
bozk, láska, milenci, vzťah, romantika Foto:
Ako prejsť cez hranicu kamarátstva?
debata

Snívate o vzťahu, do ktorého by ste sa okamžite vrhli. Ak chcete vaše sny zrealizovať, tieto tipy by vám mohli pomôcť.

Voláte mu, keď ste v koncoch

On môže mať dojem, že váš život je jedna veľká katastrofa – zvyknete mu totiž volať vždy, keď máte problém. Naopak, keď všetko klape ako hodinky, zvyčajne sa s ním o radosť nedelíte. Tento prístup musíte zmeniť – deľte sa s ním aj o pozitívne veci, aj vaše stretnutia budú príjemnejšie.

Začnite s náznakmi, ale „nevybaľte“ to naňho

On vás má za kamarátku a o vašich nových citoch nič netuší. Bolo by chybou to naňho vychrliť poobede pri káve – on by sa mohol cítiť trápne a vy by ste chceli okamžité odpovede. Môžete kľudne jemne otestovať terén predtým, ako sa mu zdôveríte. Ak je totiž práve šialene zamilovaný do kolegyne či nejakej krásky zo susedstva, asi to s opätovanými citmi k vám nebude celkom podľa vašich predstáv.

Ako je na tom s plánmi?

Hmlisto, ale predsa len s ním komunikujte na tému rodiny, detí, svadby… Snažte sa zistiť, ako to vidí on, aké má plány so svojím životom. Možno sa dozviete, že po deťoch netúži a chce bez nich zostať aspoň ďalších desať rokov. Ide o podstatné informácie, ktoré môžu s vašimi citmi k nemu urobiť divy.

Komunikujte!

Ak k nemu začínate cítiť čosi iné ako doteraz, bolo by chybou začať sa mu vyhýbať. On by bol nesvoj, čo sa deje a vy by ste boli s nervami v koncoch. Ak si so svojimi citmi k nemu už nebudete vedieť poradiť, iná cesta ako tá, že pôjdete s pravdou von, neexistuje. V istom okamihu budete musieť priznať farbu a obaja sa rozhodnúť, ktorou cestou sa vydáte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #kamarát #plány do budúcnosti

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...