K človeku, ktorý dokáže čítať naše emócie, nás čosi priťahuje

Ide skôr o zriedkavý jav - máte pocit, že nový človek vo vašom živote vás dokonale chápe a dokáže identifikovať vaše pocity.

03.10.2018 13:00
rande, pár, láska Foto:
Bude z toho niečo?
debata

Pre človeka je tento pocit veľmi uspokojujúci. A čo ešte… K osobe, ktorá jeho emócie dokáže prečítať a následne sa adekvátne správať, je dokonca priťahovaný. Vyplýva to z novej štúdie, pod ktorou je podpísaná „National Academy of Sciences“ v USA.

„Správne pochopenie pocitov inej osoby je veľmi dôležité pre sociálnu interakciu, uvádza autorka štúdie, Silke Anders pre magazín Time. "Aby partneri mohli dosiahnuť spoločné ciele, musia sa navzájom chápať, vymieňať si informácie a vzájomne sa motivovať. Správanie inej osoby je potrebné predpokladať a naše správanie k nej potom prispôsobiť.“

Štúdia sa zamerala na schopnosť rozlišovania medzi príťažlivosťou a porozumením. 90 ľudí si pozrelo rovnaké krátke videá, na ktorom ženy ukazovali na tvári emócie ako smútok a strach. Zároveň museli ľudia opísať, ako veľmi sú si istí v tom, aké emócie žena predvádzala.

Následne vedci vyhodnocovali, čo sledovanie takéhoto videa s ľuďmi robí – zo štúdie vyplynulo, že ľudia boli priťahovaní viac k žene, ktorej emócie sa im zdali byť ľahšie čitateĺné. Ak signály vysielané od jednej osoby k druhej dokáže mozog primerane spracovať, potom vysiela signál, že k danej osobe je priťahovaný. Naopak, ak vysielané signály nie sú pre mozog zrorumiteĺné, osobu mozog hodnotí skôr negatívne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #emócie #príťažlivosť #sympatie #spojenie #pocity

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...