Potvrdené: Vo vzťahu priberáme

Pokiaľ ste single vaše telo funguje inak, ako keď ste vo dvojici. Ľudský organizmus sa dostáva až do takej podoby, že sa to na ňom odrazí v podobe nadbytočných kilogramov. A platí to nielen pre ženy, ale aj mužov.

27.09.2018 17:00
láska, vzťah, spolužitie Foto:
Skúste nájsť kompromis a pripravujte si jedlá spoločne.
debata

Vo dvojici viacej jeme

Zaujímavá štúdia odhaľuje, že jeden z piatich Britov priznáva nárast telesnej hmotnosti v čase, keď sa vzdal osamelého života. Podobne to však nie je len u mužov, ale i u nežnejšej polovičky ľudstva. Približne 27 % žien povedalo, že sa po vstupe do vzťahu začalo stravovať nezdravo. Uvedený výskum sa zameral na vzorku tisíc ľudí a poskytuje jedinečný pohľad na to, ako sa muži a ženy navzájom prispôsobujú, ak sú vo vzťahu. „Keď sa cítime usadení, relaxujeme, tak tieto pocity sa môžu rozšíriť aj do iných oblastí života. V prípade pocitu bezpečia v našich vzťahoch môžeme začať poľavovať v našich návykoch a správaní,“ vysvetľuje pre menhealth.co.uk mechanizmus priberania hypnoterapeut Dipti Trait.

Obezita by nemala hroziť

K zmenám stravovacích návykov dochádzalo u oboch pohlaví v skorších fázach vzťahu. Veda jednoznačne preukázala, že šťastné vzťahy prispievajú k väčšiemu bruchu. Životný štýl, ktorý partner zdieľa so svojou polovičkou negatívne vplýva na jeho pôvodné stravovacie návyky. Aj v tomto prípade však treba zdôrazniť, že priberanie sa nedeje vo veľkej miere. Ide skôr o zopár nepatrných „kilečiek“ navyše. Opúšťať vzťah kvôli hroziacemu priberaniu určite nie je namieste. Dôležité je držať sa svojho životného štýlu a akceptovať aj ten partnerov.

Prispôsobujte sa, ale nie vo všetkom

Pokiaľ ste zvyknutí športovať, pokúste sa na pohybové aktivity presvedčiť aj svojho priateľa či priateľku. V prípade, že sa vyhýbate sladkostiach, mastným a ťažkým jedlám a vaša polovička rada varí, skúste nájsť kompromis a pripravujte si jedlá spoločne. Ak sa vám predsa nepodarí nájsť kompromis, je viac než isté, že jeden (ak nie obaja) partneri po niekoľkých mesiacoch vo vzťahu priberú na váhe. Ani v tomto prípade však netreba mať hlavu v smútku. Spomínaný prieskum totiž dokázal ešte jednu zaujímavú vec. Vzťah jednoznačne pozitívne vplýva na ľudské zdravie. Až 40 % mužov si udržalo svoje zdravé stravovacie návyky, 28 % začalo lepšie spať a trinástim percentám sa zvýšila chuť na pravidelný sex.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #životný štýl #stravovacie návyky #priberanie #športovanie

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...