Sex nie je len príjemný. Mali by ste o ňom vedieť TOTO!

Milovanie nie je len pôžitok a plodenie. Je to doslova veda, ktorú denne skúmajú tie najlepšie mozgy planéty. Ich zistenia v mnohých prípadoch môžu vylepšiť vnímanie aj nás bežných ľudí, ktorí k sexu nepristupujú až tak vedecky.

25.09.2018 17:00
láska - partneri - vášeň - sex Foto:
Šťastné páry sa častejšie venujú maznaniu, masírovaniu, objímaniu či spoločnej nahote.
debata

Neexistuje norma

Sexuologička a psychologička Karen Gurney na základe svojich výskumov tvrdí, že neexistuje niečo také ako sexuálna norma. Či už ide o počet milovaní, fantázie, milostné aktivity. Omnoho dôležitejšie ako hľadanie „normy“ je to, aby si partneri k sebe sadli a zdieľali spoločné predstavy o sexuálnom spolužití. Pretože práve normy a skryté nevyslovené túžby stoja často za neuspokojivým sexom, frustráciou, sebaobviňovaním a malým sebavedomím. Nehľadajte štandard, ale seba.

Sex nie je vždy len o sexe

Za sex považujeme obvykle priamy akt pohlavného spojenia. Karen Gurney však zistila, že páry, ktoré sú so svojim sexuálnym životom najspokojnejšie, sa k tomuto bodu často nedopracujú. Omnoho častejšie sa venujú vzájomnému maznaniu, masírovaniu, objímaniu, spoločnej nahote a vo veciach intimity sú kreatívni. Páry, ktoré za sex považujú jednu až dve polohy, to v spokojnosti so sexom ďaleko nedotiahnu.

Neexistuje človek dobrý v posteli

Zbytočne sa netrápte otázkou, ako dosiahnuť status dobrej milenky, ako byť univerzálne tá najlepšia v partnerových očiach, pretože ako tvrdí Karen Gurney, v skutočnosti nič také neexistuje. Milovanie nemá šampiónov, univerzálne zdatných milencov a milenky. Milovanie je o vzájomnej súhre, o spontánnosti, o tom, čo vám robí dobre. Samozrejme, na to je omnoho vhodnejšie spolu komunikovať vo dvojici, ako čítať všeobecné návody, ktoré tvrdia, že z vás vychovajú sexuálnu preborníčku. Zabudnite na ne.

Dobrý sex vychádza zo sebavedomia

Karen Gurney pochopila, že svätým grálom uspokojivého milostného života nie je určitá technika, ani intenzita, či taktika. Je v tom spokojnosť s vlastným telom, sebavedomie a pohoda. Ochota prijať seba aj partnera. To je jediná možnosť, ako si milovanie užiť tak, aby bolo nielen telesným, ale aj plnohodnotným zážitkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nahota #intimity #milovanie #sebavedomie #objatie #sexuálna kreativita

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...