S ako sex? Nie! S ako seriál! Ich sledovanie nás čoraz viac oberá o vášeň

Úsek dňa, ktorý ešte pred pár rokmi patril takmer výlučne sexu, si už ukoristili seriály.

23.09.2018 11:00
láska, vzťah, romantika, sledovanie televízie Foto:
Seriál namiesto sexu?
debata (1)

Streamovacie služby sa tešia ohromnej popularite. Ľudia môžu sledovať seriály od výmyslu sveta a od rána do večera. Aj namiesto sexu radšej zapínajú počítač a sledujú novú sériu svojej obľúbenej televíznej „srdcovky“.

Na to, ako ovplyvňuje sledovanie seriálov sexuálny život sa pozrel tím Univerzity v Lancastri. Na tento účel rozdal dobrovoľníkom 400 tabletov a umožnil im neobmezený prístup k streamovacím službám. Popri ich využívaniu si účastníci prieskumu museli viesť denník – v ňom zaznamenávali, kedy sledovali série a filmy a kedy mali sex.

Ako z prieskumy vyplynulo, tak predovšetkým čas medzi 22. a 23. hodinou ľudia najviac využívajú na sledovanie seriálov a filmov. Väčšona ľudí leží o takomto čase už v posteli či na pohovke a pozerá na svojich hrdinov. Nanešťastie, práve tento úsek dňa ešte pred časom patril takmer výlučne sexuálnym hrátkam v posteli. Odborníci už dlhší čas upozorňujú, že neobmedzený prístup k televíznemu obsahu má negatívny vplyv na náš sexuálny život. Ten odsúvame v mene nových sérií.

Zvlášť sa to týka ľudí, ktorí sa narodili v rokoch 1980 až 2000 – tí majú tendenciu zaraďovať sex do svojich životov čoraz menej, ako vyplýva z prieskumu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanie #seriál #vášeň #streamovacie služby

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...