Vaša kamarátka sa s rozchodom stále nedokáže zmieriť? Buďte rázna

Už je to niečo vyše roka, čo sa vaša kamarátka rozišla s partnerom. On ju opustil kvôli inej a ona mu to nevie odpustiť. Krivda, ktorú pociťuje, ju ničí viac, než by sa vám páčilo. Ako jej môžete pomôcť?

22.09.2018 11:00
smútok, depresia, samota Foto:
Už zasa vaša kamarátka sníva o bývalom partnerovi?
debata

Už nie je čas na smútok

Boli ste pri nej, keď jej dal zbohom, mohla sa vyplakať na vašom ramene, počúvali ste jej ponosy na nespravodlivosť osudu. Nie týždne, ale mesiace ste ju utešovali, boli ste jej oporou. Ale už pretiekol aj váš pohár trpezlivosti. Rok je dlhá doba na to, aby prijala fakt, že s jej vzťahom je definitívny koniec. Vo „fňukaní“ ju už nepodporujte, ak na ňu príde slabá chvíľa, rázne sa postavte so slovami, že odchádzate. Kľudne použite aj ostrejšie slová ako: „Už sa to naozaj nedá počúvať, prestaň s tým“.

Nasmerujte ju inam

Žiadne návraty do minulosti, žiadne dúfanie v návrat stratenej lásky. Naopak! Vy jej ukážte, že nová cesta je pre ňu vhodnejšia. Ak je to vo vašich silách, predstavte jej nových ľudí, vezmite ju na nové miesta, prípadne jej doporučte nové aktivity. V žiadnych návratoch do minulosti jej nebuďte nápomocná, pretože to znamená jej návrat do začarovaného kruhu fantazírovania, smútku a nenávisti, z ktorého by mala konečne vystúpiť.

Držte ju pri zemi, v realite

Podsúvajte jej fakty, ktoré reálne zobrazujú jej život. Možno má tendencie „unikať“ kamsi do svojich predstváv, v ktorých sníva o svojom bývalom. Zostala síce single, ale to neznamená, že to tak bude navždy. Nerealistické predstavy o možnom vzťahu jej poopravte hneď v začiatkoch, inak sa zasa bude držať svojich vízií, zväčša nereálnych. Plány do budúcnosti sú fajn, ale nie vtedy, ak sa začínajú vetou: „Veď on ešte bude pozerať…“ Plány si má robiť kvôli sebe, nie preto, aby sa komusi pomstila. Z tejto cesty ju priveďte späť do reálneho sveta a to čo najrýchlejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #single #partner #realita

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...