Život vo dvojici prináša aj horšie dni! Ale zrútiť sa z nich nemusíte

Do vzťahu dostaňte viac pozitívnych myšlienok či pocitov. Ako na to?

19.09.2018 09:00
žena, nepríjemná, hádka, hnev, mrzutá, Foto:
Menšia kríza? Váš vzťah môže posilniť.
debata

Akceptujte aj zlé dni

Aj život vo dvojici prináša lepšie aj horšie dni. Tie zlé treba treba akceptovať. Menšie krízy vás naučia napokon zvládať tie väčšie, ak sa niekedy objavia. Zlý deň predsa neznamená koniec vzťahu, nech sa vám javí akokoľvek čierny. Komunikácia a rešpekt vás ako dvojicu dokážu preniesť aj cez horšie obdobie bez toho, aby ste neustále skloňovali slovo rozchod.

Prestaňte lamentovať

Kríza je jedna vec, ale každodenné maličkosti, ktoré vás dokážu zaručene rozladiť, je vec iná. Zlá doprava? Nepríjemná šéfka? Hrozný koncert za veľa peňazí? Ak máte pocit, že vaše dni sú prechádzkou čírou katastrofou, chyba nie je v okolí, ale vo vás. Ak svojimi večnými ponosmi budete partnera neustále zamestnávať, vzťah napredovať nebude. Ak ste nespokojná, veci okolo seba riešte, prípadne sa s nimi vyrovnajte a prijmite to, čo sa už stalo. Ale frflanie na všetko okolo vás nič dobré do vzťahu neprináša. Váš partner sa nezmení na vášho ufrflaného „parťáka“, skôr počítajte s tým, že ho znechutíte.

Neurážajte sa

Pýtajte sa, diskutujte, hovore… Len neduste v sebe pocity nespokojnosti či krivdy. Ak je vašou obľúbenou stratégiou mlčanie ako trest pre partnera, rýchlo sa jej vzdajte. Veľavravné pohľady či ovisnuté kútiky partner nedokáže rozlúštiť sám od seba – ak ste nahnevaná, treba mu povedať, čo kontrétne vás nahnevalo. Treba sa preniesť cez fázu urážania sa, kedy s parneron „za trest“ neprehovoríte niekoľko hodín či dní. Ak vás to baví, tak si buďte istá, že partnera nie!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #hádka #partner #dvojica

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...