Poznáte štyri fázy mužskej cesty k láske?

Americký terapeut John Gray opísal 4 fázy - práve tými muži prechádzajú, keď si do života pustia novú ženu.

14.09.2018 11:00
pár, rande, večera, párty, muž a žena Foto:
Je z vás celý paf?
debata

1. fáza: Fyzická príťažlivosť

Počas tejto fázy ide o prvý dojem – fyzická príťažlivosť je pre mužov naozaj veľmi podstatným faktorom a je to práve prvý dojem z vás, vďaka ktorému sa u nich môže prebudiť túžba. Tá spôsobí, že z davu žien ste to práve vy, po ktorej zatúži. Nejde pritom primárne o lásku na prvý pohľad, ale „len“ o fyzickú príťažlivosť.

2. fáza: Príjemné emócie

K fyzickej príťažlivosti sa pomaly začínajú pridružovať emócie. Muži objavujú prvé emócie k svojej novej známosti. Ide o príjemné pocity zo stretnutí, z rozhovorov, ktoré sa mužom začnú páčiť a chcú, aby ich prežívali častejšie.

3. fáza: Sedia naše osobnosti?

V tejto fáze už muži skúmajú ženu ako celok, od fyzickej príťažlivosti prechádzajú k príjemným pocitom zo stretnutí až k charakteru svojej novej známosti. V tejto fáze sa už pohrávajú s otázkou, čo ide o ich ženu snov – je verná, milujúca, optimistická, spoľahlivá, zábavná…? Zaujímajú ich charakteristiky, ktoré pri svojej partnerke očakávajú. To všetko začína byť rozhodujúce pre ďalší krok.

4. fáza: Sme vo vzťahu

Muž je zaľúbený so všetkým, čo k tomu patrí. Miluje ženu pre jej krásu, charakter a všetko, čo sa jej týka, mu prináša radosť. Je presvedčený, že v nej našiel ženu, ktorú hľadal a rozhodol sa vstúpiť do vzťahu. V tejto fáze je to už pre mužov vážne. A sú spokojní, zamilovaní a pripravení na ďalšie spoločné kroky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #muž #emócie #charakter

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...