Päť dôvodov, prečo by sme mali samy cestovať

Ste single, kamarátky sú zadané alebo nemajú chuť na destináciu, po ktorej vám srdce piští? Toto sú dobré dôvody, prečo by ste to nemali vzdať a vybrať sa na cestu sama.

19.09.2018 07:00
leto, dovolenka, bazén, cestovanie, opaľovanie,... Foto: ,
Ak sa vyberiete na dovolenku sama, môžete robiť, čo vám práve napadne.
debata

Jednoduchšie plánovanie

Poznáte to. Ak plánujete dovolenku s rodinou alebo partiou, málokedy sa dokážete zosúladiť. Raz nemôže jeden, potom druhý, nesedia dátumy, každý má iné nároky a očakávania. Keď plánujete cestu sama, tieto problémy vám odpadnú. Chcete ísť do USA, Kanady či Austrálie? Nech sa páči!

Lepšie spoznáte seba aj krajinu

Nielenže sama spoznáte krajinu lepšie, ale dokonca aj samu seba. Na ceste bez „sprievodcu“ máte kopec času aj na to, aby ste pokojne rozmýšľali – o živote, o sebe, o budúcnosti… Týka sa to aj novej destinácie. Ak ste sama, preskúmate ju ľahšie, častokrát aj intenzívnejšie, dostanete sa do užšieho kontaktu s novou kultúrou.

Získate odvahu a nezávislosť

Nie je nezvyčajné cítiť pred prvou cestou v jednotnom čísle strach, možno budete trochu vystrašená. Neskôr však svoju odvahu oceníte. Nezávislosť, ktorú získate počas pobytu v zahraničí a zvýšené sebavedomie zostanú na dlho.

Nemusíte robiť kompromisy

Dovolenka je pre mnohých najkrajší čas roka. Vyčerpá vás, ak máte týždeň či dva robiť len kompromisy. Ak sa vydáte na cestu sama, môžete robiť, čo vám len napadne, budete sa sústrediť len na svoje ciele.

Môžete sa spontánne rozhodovať

Spontánne nápady bývajú častokrát tie najlepšie. Ťažko sa však realizujú v skupine alebo vo dvojici, nie každý ich ocení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #strach #single #odvaha #nezávislosť #kompromis

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....