Nemáte orgazmus? Toto sú najčastejšie príčiny

Túžba po orgazme je prirodzená, žiaľ u mnohých žien nenaplnená. Ak sa vám nedarí dosiahnuť vyvrcholenie s partnerom, je na čase niektoré veci začať robiť inak. Možno ste od šťastia vzdialená len malý kúsoček.

08.09.2018 16:00
sex, intimity, orgazmus Foto:
Pozor, ak máte plnú hlavu starostí, orgazmus pravdepodobne nedosiahnete.
debata

Sústredenie na orgazmus

Sexuálna terapeutka Kat Van Kirk si všíma, že klientky, ktoré mali problém s dosahovaním orgazmu, boli na tento cieľ dokonca príliš fixované. To im nedovolilo prežívať plnohodnotné sexuálne splynutie, milovanie a všetky pocity s tým spojené, pretože celý čas pozorovali reakcie svojho tela a očakávali, či nejako začne vysielať signály smerom k orgazmu. Začať robiť z milovania cestu k presne určenému cieľu často znamená, že do cieľa neprídete. Nechajte veci iba tak plynúť a užívajte si.

Myseľ inde

Méte chuť, partnera milujete, aj na vašej strane je túžba po nežnostiach, ale napriek tomu sa neviete tak celkom odpútať od okolitého sveta. Kat Van Kirk prízvukuje, že nie je možné dosiahnuť orgazmus, ak nemáte prázdnu hlavu. Nie, vyvrcholenie nepríde ani pri najlepšom milencovi, ak má niekto plnú hlavu detí, starostí, plánu na zajtra, alebo na prípravu večere. Je potrebné si jednoducho vyčistiť hlavu. Pozor, mnoho ľudí to jednoducho nevie a potom to prináša problémy nielen s orgazmom, ale celou psychikou.

Chýba vám lubrikant

Kat Van Kirk dodáva, že mnoho jej klientok zlepšilo svoj sexuálny život po tom, ako aplikovalo dodatočnú lubrikáciu. Veľa párov má ostych použiť lubrikant, ale práve to môže byť tá maličkosť, vďaka ktorej bude sex krajší, pocity intenzívnejšie a pochopiteľne aj vyvrcholenie častejšie.

Nemáte správnu polohu

Kat Van Kirk tvrdí, že až 80% žien potrebuje k vyvrcholeniu stimuláciu klitorisu. Preto ak k tomu nedochádza, je aj malá pravdepodobnosť, že prežijete orgazmus. Skúste s parterom hľadať spoločné polohy tak, aby ste sa cítili lepšie. Niekedy stačí drobnosť. Pokrčiť nohu, použiť vankúšik, alebo sa tesnejšie objať. Experimentuje. Pretože ak budete robiť stále dookola rovnaké veci, ktoré vám zjavne nefungujú, tak k zmene nikdy nemôže prísť. Aj drobná odchýlka od rutiny však môže priniesť veľmi pozitívne výsledky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #sexuálne polohy #lubrikant #orgazmus #vyvrcholenie

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...