Títo muži nám zabezpečia tie najkvalitnejšie orgazmy

Nejde len o výzor! Osobnosť mužov má veľký vplyv na to, ako často dosiahneme pri sexe vrchol.

13.09.2018 11:00
orgazmus, sex, intimity Foto:
Najvyššiu pravdepodobnosť dosiahnutia orgazmu majú ženy s mužmi, ktorí sú tvoriví, majú zmysel pre humor, sú dobrosrdeční, verní a dobre voňajú.
debata (9)

Ženský orgazmus je legendárny mýtus – väčšinou pre mužov. Našťastie je tiež predmetom mnohých štúdií a výskum nám poskytuje cenné znalosti. Vedeli ste napríklad, že s humornými mužmi sa k orgazmu dopracujeme skôr?

V novej štúdií, ktorú zverejnil vedecký magazín Socioaffective Neuroscience & Psychology vedci skúmali, či a ako osobnosť mužov ovplyvňuje frekvenciu orgazmov – a aké vlastnosti muž musí mať, aby s ním žena prežila príjemný orgazmus.

Výskumní pracovníci sa pýtali 103 žien vo veku od 20 do 69 rokov na ich sexuálnu minulosť. Ženy v pevných vzťahoch neboli súčasťou štúdie. Vedci sa obávali, že „ženy vo vzťahu“ sa budú cítiť povinné svojich aktuálnych partnerov oceniť lepšie, ako to v skutočnosti je."

Viac orgazmov s vtipnými mužmi

Frekvencia orgazmov je závislá od príslušného partnera. Atraktivita hrá trochu prekvapujúcu hlavnú rolu, ale nemôže byť obmedzená na optické výhody. „Výsledky ukazujú, že ženský orgazmus závisí viac od charakterových znakov súvisiacich s pozornosťou (napríklad dôvera a emocionálne teplo) ako od dobrých génov alebo maskulinity,“ uviedli vedci.

Najvyššiu pravdepodobnosť dosiahnutia orgazmu majú ženy s mužmi, ktorí sú tvoriví, majú zmysel pre humor, sú dobrosrdeční, verní a dobre voňajú. Ženy tiež tvrdili, že vyvrcholili skôr pri mužoch, ktorí sa o to viac snažili.

Výskumný tím však nedokázal presne určiť, ktoré znaky osobnosti najviac ovplyvňujú ženský orgazmus. „Vyššie hodnoty v kategóriách humor alebo tvorivosť by mohli byť ľahko zahrnuté do hodnotenia atraktívnosti, čo zasa zvyšuje pravdepodobnosť orgazmu.“ Tiež je možné, že partner s vysokou frekvenciou orgazmov sa častejšie zapája do aktivít, ktoré často vedú k orgazmu.

Niektoré štúdie naznačujú, že evolučné prínosy ženského orgazmu súvisia s výberom partnera a reprodukciou. Orgazmus môže zvýšiť šance na počatie, takže spermie mužov s vyššou kvalitou génov pravdepodobne uspejú.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #vôňa #humor #počatie #orgazmus #atraktivita #spermie

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...