Túžite po zmene? Tak do toho! Máte na to presne 5 sekúnd

Trápite sa vo vzťahu? Nepáči sa vám vaša postava? Ste nespokojná v práci? Najvyšší čas niečo s tým urobiť!

10.09.2018 13:00
hodiny, budík, spánok Foto:
Aj ráno platí pravidlo piatich sekúnd.
debata

Ale ruku na srdce – väčšina z nás zostane pri šomraní či nespokojnosti. Na zmenu sa nedokážeme odhodlať, stále ju odkladáme. S tým je však koniec – stačí si osvojiť pravidlo piatich sekúnd, ktoré propaguje americký motivátor, televízny komentátor a knižný autor Mel Robbins.

Od myšlienky k činu – 5 sekúnd

Prečo nerobia so svojimi myšlienkami ľudia väčšinou nič? Pretože sa „utopia“ vo svojich obavách z toho, čo sa môže pokaziť, či prečo to nemusí vyjsť namiesto toho, aby okamžite konali. Tu sa o slovo hlási 5-sekundové pravidlo Mela Robbinsa. Podľa neho by nemalo medzi prvotnou myšlienkou a jej vykonaním ubehnúť viac ako 5 sekúnd. Po tomto čase mozog zasa ochromia úvahy, výhovorky a scenáre, ktoré hovoria o možných rizikách.

Ak dostanete podnet, máte presne 5 sekúnd na to, aby ste váš mozog presvedčili na nejaký krok, uvádza Robbins.

Ako často ste snívali o tom, ako ráno vyskočíte z postele a ešte pred odchodom do práce si pôjdete zabehať? A ako často ste to skutočne urobili? Skúste sa nabudúce zachovať takto – po zazvonení budíka počítajte do päť a vyskočte z postele. Váš mozog tak nebude mať čas hľadať dôvod, prečo by bolo lepšie zostať v posteli a pospať si o 15 minút dlhšie.

Pravidlo môžete vyskúšať aj pri rande. Mám, nemám…? „Páči sa mi, ale možno má priateľku“. „Vyzerá super, takže určite nie je single.“ Stop! Sedíte sama v kaviarni a pri vedľajšom stole je muž, ktorý sa vám naozaj veľmi páči? Počítajte do päť a oslovte ho! Do piatich sekúnd váš mozog nestihne vymyslieť scenáre, ktoré by hovorili, ako sa znemožníte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mozog #čas #rozhodnutie #výhovorka #pravidlo

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....