Mnoho neverníkov túži byť odhalených. Toto sú šokujúce príčiny!

Nevera sa odohráva vždy v tajnosti. Podľa expertov však existuje istá skupinka ľudí, ktorí si želajú byť pri nevere pristihnutí. Vieme, čo ich k tomu vedie.

22.08.2018 17:00
láska, vzťah, nevera Foto:
Nevera je pre niekoho formou protestu.
debata

Tak trochu ako zločinci

Aj nevera je istá forma zločinu. Ak nie proti spoločnosti, minimálne proti milovanej osobe. A aj tu existuje skupina ľudí, ktorá sa svojim zločinom chce vlastne aj trochu pochváliť. Rovnako ako napríklad kriminálnici, ktorí tajne posielajú polícii indície k dolapeniu. Doktorka Karen Finn tvrdí, že podobne konajú aj mnohí neverníci.

Nechcú byť tí, ktorí sa rozídu

Podľa Karen je stále menej a menej maskovaná nevera často dôvodom, ak podvádzajúci partner už neľúbi, nechce pokračovať vo vzťahu, ale nechce byť tým, kto zamáva na rozlúčku. Nechce vysvetľovať, nechce hovoriť, že toho druhého už neľúbi. Je však jasné, že ak sa prevalí nevera, netreba už žiadne argumenty a všetko sa končí z večera do rána.

Chcú sa pochváliť

Áno, aj toto je jeden z dôvodov. Karen Finn hovorí, že sa jej v partnerskej poradni priznali mnohí, že neverou chceli jednoducho na seba upriamiť pozornosť vlastného partnera. Ukázať mu, že za niečo stoja, že niekto iný má o nich stále záujem. Že sú ako sa povie v kurze a nemusia byť odsúdení na nevšímavosť. Je to nevera často z protestu, ak sú pre vlastného partnera ako vzduch.

Snaha o poníženie

Znie to naozaj hrozne, ale sú typy ľudí, ktorí sa nechcú rozchádzať potichu, v dobrom a ako sa povie ostať priateľmi. Svoju polovičku počas vzťahu akosi začali tak neznášať, že takýto rozchod im nestačí a toho druhého, ktorý im bol kedysi skvelým parterom, chcú ponížiť tým, že si našli niekoho lepšieho, krajšieho a vhodnejšieho, čo prirodzene pôvodného partnera hlboko raní.

Veria, že je to jediný dôvod na rozchod

Necítia sa šťastní, majú pocit, že vzťah ich už nenapĺňa, ale nenachádzajú racionálne dôvody, prečo zo vzťahu vyplávať. Ako jediný vhodný dôvod uznávajú ten, že si nájdu niekoho lepšieho. A keď sa tak stane, tak potom túžia po momente odhalenia, aby konečne zahodili starý život a začali ten nový s niekým iným.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #odhalenie #rozchod #nevera #protest #klamstvo #poníženie

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...