Otázky, na ktoré treba zodpovedať, kým sa vrátite k bývalému

Možno ste opäť k sebe našli cestu a rozhodli sa dať láske šancu na reparát. Návrat k bývalému môže byť príjemný, ale aj plný otáznikov.

11.08.2018 11:00
láska, vzťah, problém Foto:
Pre úspešný návrat je dôležité uvedomiť si, že ste nepodľahli nátlaku bývalého partnera.
debata (2)

Neskončí reštart aj návratom katastrofy? Nie, ak nebudete hŕŕ, ale si pred vstupom do reparátu vyjasníte pár dôležitých vecí.

Prečo chcete bývalého nazad?

Clayton Olson, odborník na vzťahy a NLP tréner hovorí, že ľudia návrat k bývalému partnerovi vnímajú dosť nešťastne. Obvykle riešia mnoho otázok, ale nevenujú pozornosť tej najpodstatnejšej. Prečo by chceli bývalého nazad do života. Ide o to vytypovať si vlastnosti a črty, ktoré sú pre vás natoľko dôležité, že chcete odpustiť, alebo aj prepáčiť nedokonalosti. A zároveň je vhodné si zodpovedať, či ich nedokáže suplovať niekto iný

Čo bolo problémom rozpadu?

Obvykle sa konštatuje, že si dvaja prestali rozumieť. No Clayton Olson tvrdí, že rozchod je len dôsledok rôznych príčin. Je preto potrebné dôsledne rozpitvať, čo bolo na vine, že vám to nevyšlo. Bola chyba na vašej strane, alebo na strane partnera? Mali ste na rováši obaja? A čo ste ochotní spraviť, aby sa situácia nezopakovala? Pretože ak nič, je viac ako pravdepodobné, že aj nový začiatok skončí v starých koľajách.

Ste ochotná zabudnúť?

Je to jediná možnosť ako spraviť plnohodnotný reštart. Nemôžete v sebe živiť krivdu, alebo stále žiť v podozrení, že napríklad partner spraví opäť to, čo bolo dôvodom konca. Vtedy nedokážete obnoviť vzájomnú dôveru, ktorá je pre vzťah kľúčová. Skúste zabudnúť na všetko zlé a začať odznova. Dokážete to? Ak nie, nechoďte opäť do vzťahu s človekom, ktorému nemôžete naplno dôverovať.

Robíte to kvôli sebe?

Clayton Olson upozorňuje, že niekedy sa do starých vzťahov ľudia vracajú aj z ľútosti. To znamená, že ten druhý ich jednoducho prehovorí, uprosí, zmanipuluje, aby sa k nemu vrátili. Je vaše rozhodnutie skutočne vašim? Nepodľahli ste nátlaku ani psím očiam? Pretože ak nie ste stotožnená s tým, dať svoje srdce starému známemu, skôr či neskôr to skončí krachom, alebo tým, že nebudete vlastne vôbec šťastná. Hoci partner bude prekvitať.

Čo nové prinesiete?

Je potrebné, aby si túto otázku položili obaja partneri, ale zasa netreba čakať, že to niekto spraví za vás. Pretože ak chcete stroskotanému vzťahu vliať novú iskru aj vášeň, bude potrebné, aby ste niečo zmenili, oživili a priniesli. Ideálne je si na túto otázku zodpovedať spoločne, jeden pred druhým, aby ste vedeli, či tá zmena bude stáť za to, alebo nie.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #návrat k ex #udobrovanie sa

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...