Tajomstvo dlhého života? Vyhýbajte sa mužom!

109-ročná Škótka Jessie Gallan krátko pred smrťou prezradila tajomstvá, vďaka ktorým sa dožila obdivuhodného veku. Odpoveďou sú muži a ovsená kaša.

16.08.2018 12:00
staroba, pamäť, demencia, Alzheimer Foto:
Rada znie: Nenaháňajte mužov, naopak, vyhýbajte sa im!
debata (8)

Ľudia starnú, s tým nič nespravíme. Nevieme presne povedať, čo nám skutočne garantuje dlhší život. Logicky to bude zdravý životný štýl so zdravou stravou a dostatočným pohybom. Škótka Jessie Gallan tvrdí, že je to ovsená kaša, pohyb a v žiadni muži! Dožila sa 109 rokov, čím sa postarala o titul „najstaršia Škótka“. Nemala ľahký život. Ako dieťa bývala s piatimi súrodencami v jednej miestnosti, spávala na slamenom matraci. Pracovala ako mliekarka, nepoznala dovolenku, no nesťažovala sa. Gallan sa nikdy nevydala, status slobodnej ženy považovala za výhodu. „S mužmi je ťažšie ako bez nich,“ povedala stará dáma pre Daily Mail. Preto odporúčala denne konzumovať ovsenú kašu a vyhýbať sa mužom.

Ďalšie dobré rady:

Gallan nie je jedinou ženou, ktorá sa dožila viac ako sto rokov a na život má jasný názor. 107-ročná Američanka Jo Sunderland žila podľa princípu „Don't worry, be happy“. Podľa jej rady by sme sa nemali zaoberať vecami, ktoré nevieme zmeniť. Podľa Sadie Cox, 100-ročnej dámy z Anglicka je dôležité ostať modernou a nerozprávať o bolesti a boliestkach. Mladí ľudia by mali mať vždy zaujímavé témy na rozhovor a hlavne žiť v prítomnosti. Aj 106-ročná Britka Madeline Dye ostala bez muža. Jej odpoveď na otázku, čo je kľúčom jej dlhého života, vždy bola: „Nikdy som nemala muža, preto som taká stará!“ Zdá sa, že humor sa v starobe nevytráca.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #staroba #humor #dlhý život #ovsená kaša

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...