Prečo si dopriať orgazmus ešte dnes?

Možno sa vám nechce, možno si myslíte, že orgazmus nie je v živote to najpodstatnejšie. Nie je! Ale je dobré si ho dopriať a čo najskôr. Neodkladať ten príjemný pocit na neskôr a dôvodom nie je len samotné prežitie sexuálnej slasti.

10.08.2018 15:00
láska - milovanie, sex Foto:
Pri častejšom milovaní sa vám zlepší kvalita pleti.
debata

Pár sekúnd výmenou za super život

Orgazmus je v princípe len okamihom, ktorý trvá sekundy. Ale práve tie rozhodujú o mnohom v živote ženy. Napríklad aj o tom, že tých pár sekúnd dokáže uvoľniť telo ako nič iné na svete. Dokonca ani alkohol neúčinkuje tak rýchlo a tak skvele. Navyše odborníci sa zhodli, že prínosy orgazmu sú pre ženské telo rovnaké, či sa uspokojí s partnerom alebo inak. Takže nie je dôvod sa o vyvrcholenie ukracovať.

Lepšia mozgová aktivita

Už je dávno vyvrátené tvrdenie, že človeku v mozgu bunky len odumierajú. Pretože štúdia z roku 2010 našla spojenie medzi nárastom buniek a aktivitou v hipokampe, ktorý zodpovedá za ukladanie informácií z krátkodobej do dlhodobej pamäte. Činnosť vzrastá práve v momente orgazmu. Čím viac orgazmov, tým viac vám to bude páliť. Preto sa aj pred samotnou skúškou napríklad odporúča kvalitné milovanie.

Už ráno krajšia

Počas orgazmu dochádza nielen k uvoľňovaniu hormónov šťastia, ale aj dehydroepiandros­terónu. Produkujú ho nadobličky a má skratku DHEA, čo je označenie tajomstva dokonalej pleti. Táto látka výrazne ozdravuje pokožku, vlasy aj nechty a nemožno ju nahradiť žiadnou kozmetikou. Pozor, podľa vedy môže byť dodávanie DHEA telu aj nepriaznivé, no našťastie počas orgazmu sa dostane do tela len toľko, koľko je pre telo zdravé.

Menej stresu a úzkosti

Pri orgazme sa cítite fantasticky a mozog nedokáže spracovávať viacero protichodných emócií naraz. Aj preto podľa výskumníkov na univerzite v Groningene v Holandsku bolo preukázané, že orgazmus vypína mozgové centrá zodpovedné za stres a úzkostné stavy. Pravidelný orgazmus redukuje stres a odbúrava úzkosť. Aj preto je super oddať sa mu dnes. Pre krajší deň aj lepšiu noc.

Stále mladšie

Vďaka orgazmu budete vyzerať mladšie. Ženy pod tridsať tento problém neriešia, ale po tomto veku mnoho z nich začína premýšľať, ako zastaviť starnutie. Vďaka unikátnemu koktailu je práve orgazmus riešením. Doprajte si ho denne a vekom predbehnete všetky rovesníčky. Dátum narodenia sex nezmení, ale výzor áno.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mozog #intimity #uvoľnenie #milovanie #stres #orgazmus #mladosť #vyvrcholenie

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...