Nielen nevera je pre vzťah katastrofou! Na čo si ešte dať pozor?

Neubližujte vášmu vzťahu! Vždy môžete robiť niečo lepšie, tak, aby ste boli spokojní obaja.

09.08.2018 13:00
srdce, láska, ruky Foto:
Starajte sa o vašu lásku.
debata (2)

Vybuchnete hneď, akonáhle otvoríte dvere

Ako často ste prišli domov v zlej nálade a hneď medzi dverami zaútočili na svojho partnera? Nie je to fér a do vzťahu do vnáša zlú náladu a zlú krv. Ak to robíte často, partnera tým doslova otravujete a vzťah mu znepríjemňujete.

Lepšie: Ak máte zlú náladu, „nevybuchnite“ hneď po príchode domov, ale objímte partnera a radšej mu pošepkajte: „Mala som taký ťažký deň.“

Nie ste tu pre toho druhého

Ak nestojíte pri partnerovi v ťažkých chvíľach, nepodporíte ho ani nevypočujete, dávate mu jasný signál: „Tvoj život, tvoje trápenia ma až tak veľmi nezaujímajú.“ Nestojí vám zato, aby ste míňali svoj čas?

Lepšie: Naučte sa, ako podporiť vášho partnera aj v náročnejších obdobiach života. Zaujímajte sa aj o jeho neúspechy, trápenia a ukážte mu, že ste tu preňho.

Neprejavujete si lásku

Ste v jednom kole a ako-tak stíhate po práci ešte domácnosť. Niečo ako bozk na rozlúčku pred spaním, pohľad do očí a milé objatie pred ochodom do práce… Na takéto maličkosti vám už nezostáva čas. Bez objatí, bez bozkov a napokoj bez vášne vzťah fungovať dlhodobo nemôže.

Lepšie: Pár sekúnd či minút počas ktorých partnerovi poviete, ako vám chýbal, kedy po pohladíte po tvári alebo mu pripravíte raňajky – z vášho dňa až tak veľa času neodkrojí.

Zaklamete si navzájom do očí

Bez zaváhania mu zaklamete do očí, len preto, že pravda sa vám zdá byť nepekná. Nechce sa vám vysvetľovať, máte strach, možno viete, že ste spravili chybu, ale bojíte sa priznať. Čím viac partnerovi klamete, tým viac sa od neho vzďaľujete.

Lepšie: Hovorte pravdu a nechajte na partnerovi, aby sa sám rozhodol, ako s ňou naloží.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #nevera #partner #klamstvo

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...