Musím nájsť toho pravého, dokonalého, bez chybičky... A čo potom?

Očakávanie, že jedného dňa okolo vás prejde dokonalý muž, vás robia osamelou. Taký muž totiž existuje iba vo vašej predstave.

07.08.2018 15:00
žena, muž, láska, rande Foto:
A zasa to nebol on, pán dokonalý...
debata (5)

Ak si neustále opakujete, že musíte nájsť dokonalého muža, ale ten stále akosi nechodí – čo to vypovedá o vás? Možno aj to, že vy sama sa nepovažujete za dosť dobrú. Týmto spôsobom vlastne odkladáte možnosť, že začnete s niekým randiť… Prečo? Zväzuje vás strach, že preňho nebudete dosť dobrá vy. Rovnako, ako vnímate chyby na mužoch, ich totiž vidíte aj na sebe. Okamžite ste schopná vymenovať svoje „zlé“ vlastnosti či nedokonalosti, ktoré vnímate veľmi intenzívne. A tak svoju neschopnosť či neochotu vrhnúť sa do vzťahu a preveriť svoje možnosto schovávate za „otrepanú“ vetu o perfektnom princovi na bielom koni.

Možno si svoje trápenia nesiete už z detstva či stredoškolských čias. Nikdy ste nerandili s chlapcami, ktorí boli považovaní za niečo extra, s tými, o ktorých snívali všetky dievčatá. Aj preto ste možno mali skreslené predstavy o ich dokonalosti – všetky dievčatá ich obdivovali bez toho, aby ich skutočne poznali. Utkvelá predstava o ich dokonalosti vám celkom stačila. Porovnávať potom reálneho muža, ktorého ste aj spoznali, s vašimi ideálmi, bolo vždy v neprospech vášho partnera.

Veta „Musím nájsť toho pravého“ by pre vás nemala znamenať, že sa upnete na muža vo svojich predstavách. Pretože, ak sa mu nejaký muž aspoň priblíži, okamžite zhodnotíte, že vy preňho tou pravou nebudete. A tento vzorec sa bude vo vašom živote opakovať stále dookola.

Svoje nedostatky neberte nijako fatálne, veď každý má niečo. Dajte šancu mužom, ktorých reálne spoznáte skôr, než ich zatvoríte do zásuvky – nie je ten pravý. Princ na bielom koni totiž môže mať aj isté chybičky krásy, presne tak, ako ich máme všetci.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #partner #dokonalosť #osamelosť #harmónia

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...