Prezervatívy sú naozaj len na jedno použitie a majú svoju záručnú dobu

Správne použitý prezervatív môže obmedziť možnosť nakazenia sa sexuálne prenosnými chorobami, ale aj prenos smrteľne nebezpečných vírusov zika alebo ebola.

06.08.2018 11:00
kondóm, prezervatív, antikoncepcia Foto:
Viete prezervatív použiť správne?
debata (8)

Americké úrady varovali obyvateľstvo, že prezervatívy nie sú určené na opakované použitie. Stredisko pre kontrolu chorôb a prevenciu (CDC) na to upozornilo na svojom webe venovanom sexuálne prenosným chorobám.

„Hovoríme to, pretože ľudia to stále robia – neumývajte ani znovu nepoužívajte prezervatívy. Použite pri každom sexe nový,“ upozorňuje tweet na sociálnej sieti, pod ktorým sa objavilo množstvo poznámok, viac či menej vtipne reagujúcich užívateľov.

Podľa agentúry AP vyvolala potrebu naliehavého varovania skutočnosť, že veľa Američanov použité prezervatívy vymýva, namiesto toho, aby ich vyhodili. Stredisko CDC tiež varovalo, že prezervatívy majú svoju záručnú dobu, po uplynutí ktorej môže byť použitie prezervatívu riskantné.

Správne použitý prezervatív môže obmedziť možnosť nakazenia sa sexuálne prenosnými chorobami, ale aj prenos smrteľne nebezpečných vírusov zika alebo ebola, uviedlo americké stredisko CDC.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #choroby #prezervatív #styk

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...