Štúdia: Ženy sú pri virtuálnom flirtovaní prieberčivejšie

Podložili to až dve štúdie: Ženy sú prieberčivejšie ako muži, keď virtuálne flirtujú.

07.08.2018 13:00
skype, pohovor, počítač, laptop, notebook, pohovor Foto:
Ženy hľadajú partnera s rovnakým alebo dokonca vyšším vzdelaním.
debata

Online flirtovanie je fenomén. Po prvé, spoznávame ľudí, ktorých by sme v „normálnom živote“ nestretli, alebo by sme sa im možno dokonca aj vyhli. Na druhej strane sme však povrchnejší a o čosi viac prieberčivejší. Falošná fotografia alebo čudný výrok v popise stačí na to, aby sme už dotyčnej osobe už nedali žiadnu šancu. Povieme si jednoducho: Čau, ďalší prosím! Výsledky štúdie nemeckej vysokej školy Fresenius ukázala, že fotografia je rozhodujúca, či sa s dotyčnou osobou (ne)chceme stretnúť. V tomto pozorovaní boli ženy prieberčivejšie ako muži. Zaujímala ich výška mužov, ich finančný status a záujmy. Muži, naopak, k opačnému pohlaviu neboli až takí kritickí.

Vzdelanie je dôležité

Aj v ďalšej štúdii boli ženy vyberavejšie ako muži. V Austrálii pozorovali rozdiely oboch pohlaví pri virtuálnom flirtovaní. Predovšetkým vzťah k vzdelaniu. Výsledky ukázali, že ženy naň kladú oveľa väčší dôraz ako muži, najmä pred štyridsiatkou. V prípade mužov je to opačne, prieberčivejší sú s pribúdajúci­mi rokmi.

Muži vs. ženy

Štúdia z Queenslandu, z University of Technology skúmala rozdiely medzi pohlaviami. Zúčastnilo sa jej asi 42-tisíc účastníkov od 18 do 80 rokov. Čo sa týka vzdelania, ženy majú podľa tejto štúdie celkom konkrétne predstavy. Hľadajú partnera s rovnakým alebo dokonca vyšším vzdelaním. Muži kladú väčší dôraz na vzdelanie potenciálnej partnerky až po štyridsiatke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rande #pohlavie #flirt #online #prieberčivosť #virtualita

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...