Skutky lásky, ktoré vás každý deň naplnia šťastím

Spraviť niekomu radosť, znamená aj samému sebe zlepšiť deň. Pretože rozdávať radosť často znamená, že ju dostaneme späť.

28.07.2018 16:00
úsmev, radosť, šťastie Foto:
V našej duši zavládne istý pokoj a šťastie, ak niekomu pomôžeme s jeho trápením.
debata

Ak chcete byť v živote šťastnejší, vyskúšajte pár tipov, ktoré vás veľa nestoja, ale spravia vám deň lepším.

Zavolajte rodine

Stará mama, mama, brat, sestra… Mal by to byť niekto, s kým si nevoláte bežne, ale práve to je dôvod, aby ste to dnes napravili. Na pocit šťastia veľmi dobre pôsobí, ak budete počuť niekoho, kto vám je blízky, ale možno ste sa tak trochu vzdialili. Obnovte spojenie. Nielen telefonické a bude vám lepšie.

Dajte partnerovi bozk

Pre nič za nič. Iba tak. Ak pôjdete okolo, stačí, že si ho pristavíte a vtisnete mu bozk. Na pery, na líce, na tvár. Objímete ho. Poteší to jeho aj vás. Dodajte partnerskej láske nežné výmeny a vždy budete tak šťastní ako puberťáci, ktorí majú potrebu dávať si bozky prakticky stále. Kvôli vzájomnej radosti.

Venujte čas rastlinám

Vedci sa zhodujú na tom, že rastliny vplývajú pozitívne nielen na zútulnenie interiéru, ale aj na vylepšenie nálady. Polievanie kvetov, pohladenie po listoch, úprava kvetináča, alebo odstránenie vyschnutých listov. To všetko, čo kvetu dáte, to sa vám vráti. A nielen jeho krásou, ale aj tým, že sami sa budete v spoločnosti rastlín cítiť dobre.

Pridajte k pozdravu úsmev

Je to zaujímavé, čo sa stane. Skúste to vypozorovať počas jediného dňa a je viac ako pravdepodobné, že sa už pri pozdrave neprestanete usmievať. Suché zaželanie pekného dňa je automatické a bez energie. Skúste sa však na dotyčného aj usmiať. Okamžite pocítite, že je niečo inak. A lepšie. Nehovoriac o tom, že väčšina ľudí vám úsmev vráti a svet bude krajší a šťastnejší, ak budete stretávať usmiatych a nie zachmúrených ľudí.

Pomôžte niekomu

Sme sociálne živočíchy a preto v našej duši zavládne istý pokoj a šťastie, ak niekomu pomôžeme s jeho trápením. Uľaví sa aj vám. Vedci stále skúmajú, čo stojí za týmto fenoménom. Ale to v princípe nie je podstatné. Nie vždy je nutné, aby sme vedeli ako veci fungujú, stačí vedieť, že fungujú.

Potešte dieťa

Môže to byť aj maličkosť, ale detská radosť je tak intenzívna, plná energie, že voči nej nemá šancu žiadna depresia. Vyskúšajte. Niekedy na zahnanie pochmúrnej nálady stačí vhodne darované lízatko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #láska #bozk #úsmev #telefonát #radosť #dotyky #šťastie #pozdrav #izbové rastliny

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....