Holiť, či neholiť? Čo je pre rozkrok lepšie?

S otázkou holenia sa skôr či neskôr stretne každá žena. Niektoré neznesú na svojom ohanbí ani chĺpok, iné naopak neznášajú holenie. Ide viac menej o osobité preferencie, ale je tu pár dôvodov, prečo nechať pod bikinami priestor aj prírode.

01.08.2018 07:00
ochlpenie - rozkrok - žena - krása Foto:
Jednou z funkcií ochlpenia je chrániť okolie pohlavných orgánov.
debata

Prirodzený lubrikant

Ochlpenie oceníte hlavne počas letného milovania. Pretože je rozdiel, či príde do kontaktu koža na kožu, alebo je intímna oblasť chránená ochlpením. Ide o prirodzený lubrikant tela. Vďaka ochlpeniu sa vyhnete nepríjemnému zapareniu a začervenaniu pokožky v intímnej oblasti v dôsledku trenia. Je to téma aktuálna hlavne cez leto. Vtedy nejedna žena zistí, že práve po milovaní na čerstvo oholenej pokožke vzniká začervenie až zapálenie folikulov. Práve od toho vás ochlpenie ochráni.

Vyššia hygiena

Ochlpenie sa často holí práve s mylným dôrazom na lepšiu hygienu. A pritom opak je pravdou. Oholená pokožka sa ľahšie zapáli. Dôvodom hlavne cez leto je priamy kontakt pokožky s bielizňou, či plavkami. Aj mierne zapotenie tak podporí rast baktérií, ktoré sa prenášajú priamo na kožu, teda pokiaľ medzi tkaninou a telom nemáte vrstvu ochlpenia, ktoré vytvára istú bariéru.

Inovácie

Zbaviť sa ochlpenia znamená aj zbaviť sa možnosti upraviť ho do rôznych tvarov. Aj pod nohavičkami je možné prejaviť sa zaujímavou frizúrou. No iba vtedy, ak sa chĺpkov úplne nezbavíte.

Viac pocitov

Toto je otázka, ktorú si musíte overiť v praxi sama. Niektoré ženy pociťujú pri milovaní viac rozkoše ak sú partneri aj ony vyholené, iné si naopak pochvaľujú prirodzený vzhľad. Dôvodom je to, že pri pohybe chĺpkov sa stimulujú folikuly a tie prenášajú vibrácie do pokožky. Môžete tak zažívať omnoho širšiu paletu pocitov, ako s hladkou pokožkou. Možno to stojí za vyskúšanie.

Prirodzená termoregulácia

Asi poznáte, ako je nepríjemné v horúčavách zaparenie tam dole. Takže práve ochlpenie môže tomuto pocitu predchádzať. Zabezpečuje totiž nepriamo aj termoreguláciu v oblasti rozkroku, čo je cez leto ako taká malá intímna klimatizácia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hygiena #intimity #lubrikant #ochlpenie #holenie #rozkrok #depilácia #ohanbie

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...