Pošepkajte partnerovi, ako získať mužnú silu

Testosterón vraj robí muža chlapom. Tento pohlavný hormón dodáva pánom silu nielen v práci, ale aj pri intímnych chvíľach. Niektoré potraviny však môžu byť pre jeho tvorbu pohromou.

20.07.2018 09:30
návšteva rodičov, partnerstvo, šťastie, láska Foto:
Niektoré potraviny nemusia pomáhať partnerovi, ale pre ženy sú zdrojom sexuálneho zdravia.
debata

Najčastejšie sa podľa portálu fitnessandpower.com medzi tieto potraviny zaraďujú rýchle občerstvenie, sladené nápoje, rafinované cukry a dokonca aj sója. Okrem nich však aj biela múka, ľanové semená, mäta a vraj i fazuľa.

Biela múka?

Voľte radšej grahamovú. S nápadom grahamovej múky prišiel v roku 1829 Sylvester Graham. Oproti bežnej múke obsahuje takzvaný šrot, to je obal zrna. Viac tohto šrotu znamená viacej vlákniny. A práve vláknina spomaľuje vstrebávanie cukrov do krvi. Nadmerná spotreba takzvanej bielej múky vrátane z nej vyrobeného pečiva môže mať negatívny vplyv nielen na hladinu testosterónu v krvi, ale aj na priberanie na váhe.

Ľanové semená

Áno či nie? Odpoveď pre ženy je pozitívna, pre mužov negatívna. Považujú sa síce za najbohatší zdroj omega mastných kyselín, prospievajú srdcu, cievam i mozgu, lenže na „mužnú silu môžu mať paradoxne opačné účinky. Obsahujú totiž vysoké hladiny fytoestrogénov, teda látok, ktoré sa chemickým zložením podobajú ženským pohlavným hormónom. Obsahom fytoestrogénov dokonca trojnásobne prevyšujú množstvá, ktoré sa nachádzajú v sóji. Ak si chce váš partner dlho zachovať primerané hladiny testosterónu, mal by skôr siahnuť po inom zdroji nenasýtených mastných kyselín, a to napríklad v podobe konzumácie rýb.

Osvieži dych, nie túžbu po sexe

Kto by to povedal, že aj časté pitie mätového čaju môže mužom viac škodiť, ako pomáhať. Mäta obsahuje látku mentol, ktorá osviežuje dych a pomáha pri zažívacích ťažkostiach. Nanešťastie pre pánov však patrí k najsilnejším stimulantom estrogénov. Ako tvrdí vyššie uvedený webový portál, mentol sa používa u žien, ktoré majú nadmerný rast chlpov, nakoľko znižuje hladinu testosterónu, ktorý sa v malých množstvách nachádza aj v ženskom tele. Podobne negatívne účinky na produkciu testosterónu môže mať údajne i fazuľa. V jej prípade za to môžu látky zvané lignany, ktoré výrazne ovplyvňujú hladinu mužského pohlavného hormónu v krvi. Niektoré druhy fazule údajne obsahujú látku zvanú inozitol, ktorá patrí medzi silné fytoestrogény. V tomto prípade však netreba zabúdať na jednoduchý fakt. Uvedené potraviny síce nemusia pomáhať vášmu partnerovi, ale pre ženy predstavujú doslova zdroj sexuálneho zdravia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá výživa #vláknina #ľanové semienka #mentol #biela múka #testosterón #fazuľa #fytoestrogény

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...