Chcete prehĺbiť a oživiť vzťah? Položte si tieto otázky

Vzťah nie je niečo nemenné. Nemá konečnú stanicu dokonalosti, ku ktorej sa dá dopracovať a už v nej môžete nastálo prebývať.

16.07.2018 17:00
láska, vzťah, intimity Foto:
Pre budovanie dlhodobého vzťahu je nutné sa často rozprávať.
debata

Vzťah je zvláštnou symbiózou dvoch ľudí, ktorá môže stagnovať, upadať, alebo sa neustále rozvíjať. V tom treťom prípade je vzťah najkrajší, ale pre to je potrebné aj niečo spraviť.

Pýtajte sa

Jordan Gray je vzťahový a sexuálny poradca, ktorý tvrdí, že otázky predstavujú cestu k druhému človeku. Aby sme ho dokázali lepšie pochopiť a vytvorili symbiózu. Preto aj na podporu vzťahu volí otázky ako dobrú voľbu. Prirodzene, treba vedieť, čo sa spýtať.

Ako sa môžeme lepšie podporovať?

Vzťah môže byť postavený na mnohých základoch, ale pilier dôvery a vzájomnej podpory je absolútne kľúčový. A pritom ako sa mení život, pribúdajú mesiace aj roky sa môže meniť aj forma podpory, ktorú si môžete vzájomne prejaviť. Spýtajte sa jeden druhého, ako a v čom sa môžete podporiť. Už len samotná otázka ovlaží dušu a ak si navzájom aj skutočne pomôžete, váš vzťah vám budú závidieť ľudia široko ďaleko.

Čo by znamenalo viac šťastia?

Nie je dôležité, kto nastolí túto otázku, ale je dôležité, aby ste odpoveď odhaľovali spoločne. Mnoho párov ani netuší, čo by toho druhého spravilo šťastným napríklad keď príde z práce. Možno je to len bozk, objatie, úsmev, milé slovo. Možno netušíte, čo partnera poteší večer pred spaním, alebo cez víkendové rána. Je mnoho chvíľ, ktoré prežívate spolu a aj o jednu maličkosť bohatšie môžu byť neuveriteľne krajšie. Jordan Gray tvrdí, že vedieť, čo toho druhého teší, je ako mať kľúč od šťastného vzťahu.

Aký je náš sex?

Sexuálny život je neodmysliteľná súčasť spolužitia. Ale ruku na srdce, koľko párov sa o ňom aj rozpráva? Jordan Gray pritom hovorí, že nie všetko sa dá identifikovať šiestym zmyslom a pomocou vzdychov. Na mieste je rozhovor. O záľubách, o tom čo vás teší, čo by ste chceli skúsiť, ako vnímate váš sexuálny život. Spoznajte názory na intimitu vzájomne a nebojte sa, že po pár razoch nebude o čom hovoriť. Intímna oblasť je tak bohatá, že vám nikdy nedôjdu slová.

Čo nás zarmucuje?

Nie všetko je len o šťastných chvíľach a vždy sa vo vzťahu nájde niečo, čo vám ako sa povie pije krv. Zamiesť to pod koberec je riešenie, ktoré vzťah naviguje smerom k úpadku. Položiť si navzájom otázky, čo vás vzájomne zarmucuje a popracovať na tom neznamená byť len lepším partnerom, ale aj človekom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #smútok #intimity #šťastie #dialóg #dlhodobé partnerstvo #podporovať sa

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...