Päť sexuálnych problémov, ktorými prejde každý vzťah

Vzťahy sú komplikované nielen čo sa týka porozumenia, ale aj intímnej oblasti. Väčšina párov sa pritom borí s rovnakými otázkami. Až keď nimi prejdú, môžu si povedať, že dozreli.

07.07.2018 17:15
láska, vzťah, milovanie Foto:
Stanovte si v kalendári čas pre partnera, ak si chcete zachovať zdravý vzťah aj sexuálny život.
debata (1)

Intímny nesúlad

Naše potreby sa rôznia čo sa týka jedla, športu, záľub aj sexu. Jednou z najčastejších situácií, kedy narazí kosa na kameň, je nesúlad sexuálnej túžby. Sexuologička Emily Morse hovorí, že je potrebné o tom hovoriť. Priznať, ako veľmi sú rozdielne naše túžby a potom nájsť vhodný kompromis rozkoší. Aby to nebolo ani príliš, ani málo. Radí aj sexuálne inovácie, pri ktorých môže aj náruživý partner ostať spokojný a ani ten druhý sa necíti sexuálne frustrovaný.

Predohra

Neuveríte, koľko toho dokáže ovplyvniť vo vzťahu a aj na celom sexuálnom priebehu. Ak je zlá, tak ani zvyšok nebude už stáť za veľa. To je veľmi dôležitá zásada. Niekto má rád predohru dlhú, iný krátku. Ste zástankyňa nežnejšej, drsnejšej, alebo sa to mení podľa situácie? Partneri o ideálnych predstavách toho druhého v otázke predohry vôbec nevedia. Emily Morse tvrdí, že je to zlyhanie. Predohra vie byť niekedy krajšia ako milovanie. Preto o nej hovorte a spravte z nej malý rituál, nie činnosť, ktorú v princípe len trpíte.

Obviňovanie z rutiny

Emily Morse tvrdí, že je najjednoduchšie obviniť toho druhého, že sex je nudný. Áno, po čase bude 50% sexu vždy rutinného, ale tá druhá polovica ostáva na nekonvenčné riešenia, oživenia a zmeny. Ak každý prispeje svojou troškou do mlyna, čaká vás fenomenálny sex namiesto nudného vyčkávania, že začať zmenu by mal ten druhý.

Pokles libida

Je to fakt, na ktorý je potrebné sa pripraviť. Po zamilovanosti a chemickom vytržení pozvoľne klesne aj sexuálna túžba. Emily More hovorí, že nie je otázka či to príde, ale kedy to príde, a ako sa s tým vyrovnáte. Dobrým receptom je nebrať veci osobne. Ide o prirodzený vývoj vo vzťahu. To znamená, že útlm libida nie je podmienený menšou láskou, alebo nebodaj snahou o odluku. Na druhej strane je vhodné nájsť práve také praktiky v sexuálnej oblasti, ktoré vás oboch nabudia. Nie je to zložité. Len mnoho partnerov na túto snahu rezignuje.

Málo času na sex

Práca, domácnosť, prídu deti. Z času na túlenie a nežnosti sa rapídne ukrajuje. Emily radí stanoviť si priority. Nemalo by byť všetko ostatné pred partnerom. Pretože to môže nielen zakoreniť nespokojnosť do milostného života, ale aj pocit menejcennosti. Znie to možno ako klišé, ale stanoviť si v kalendári čas pre partnera je nutnosť, ak chcete zachovať zdravý vzťah aj sexuálny život popri bežných životných okolnostiach.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #libido #milovanie #predohra #rutina

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...