Rozchod? Osušte si slzy, až také zlé to nie je

Prvý moment je strašný - vaša láska je preč. Odišla od vás, zabuchla za sebou dvere.

06.07.2018 14:30
Smútok z rozchodu môže viesť k odmietaniu jedla... Foto:
Smútok z rozchodu? Nemajte strach, nebude trvať večne.
debata

Ale hneď, ako prvotný šok pominie, si slzy osušte a pozrite sa na svoj život. Naozaj je to bez neho až také zlé? Určite nie – stačí sa zamerať na tie správne veci.

Na svoj život sa zrazu pozeráte celkom jasnejšie. Dôvod? Ste naň sama. Pribudne zopár povinností, ale aj tie sú v tomto okamihu prospešné. Nemáte totiž čas myslieť na stroskotanú lásku. Musíte si hľadať nový byt, prípadne ho zariadiť… Je na čase zdokonaliť sa v šoférovaní, pretože už tu nie je on, kto po vás príde, kam potrebujete. Musíte vybaviť to či ono, poradiť si s maličkosťami, ktoré boli počas vášho vzťahu jeho starosťou. Neberte to ako záťaž, naopak – berte to ako príležitosť naučiť sa o seba starať celkom sama.

Voľný čas – iste, zrazu ho je o čosi viac, pretože ho netrávite s ním. Máte voľné večery aj víkendy… Nie, nesmúťte! Vytočte číslo kamarátky či kolegyne a pozvite ju k sebe, zavolajte do kina či kamkoľvek sa vám žiada. Nemôže? Opäť sa nič nedeje. Program si predsa môžete užiť aj sama – treba sa len odhodlať a vyraziť.

Čo môžem pre seba urobiť? Všetko sa počíta. Nemusíte začať ničím ohromným, ide o to, aby ste sa zabavili, niečo naučili, cítili sa príjemne a stúplo vám sebavedomie. Je len na vás, či sa rozhodnete pre niečo, v čom ste dobrá, alebo sa vydáte celkom novým smerom. Nemusíte sa nikomu prispôsobovať, nič vysvetľovať ani sa ponáhľad domov. Venujte sa veciam naplno a tešte sa z roho, akú vám prinášajú radosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #začiatok

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...