Karezza - tajný recept na lepší vzťah aj milovanie

Ak patríte k skupine ľudí, ktorých zmyslom sexuálneho snaženia je prežitie orgazmu, možno ste o nej ani nepočuli. Karezza prináša zážitky, ktoré spravia z milostných hier úplne inú slasť. Aj keď orgazmus môže chýbať.

20.06.2018 13:00
láska - partneri - vášeň - sex Foto:
S Karezzou budete zažívať viac potešenia a ako partneri budete mať k sebe bližšie.
debata

Čo je to Karezza?

V Taliančine to znamená zdĺhavé láskanie zahŕňajúce dotyky, maznanie, láskanie, vyššiu fázu pettigu, ale nie dráždenie až k orgazmu, či sexuálnemu styku. Váš milostný život sa prehĺbi, upokojí a budete si s partnerom bližší. Karezza je známa už od roku 1931, kedy sa prvý raz objavila ako metóda na prehĺbenie sexuálneho zážitku. Často sa zvykla zamieňať s Tantrou, či odďaľovaním orgazmu, ale to zďaleka nie je ona.

Oxytocín namiesto dopamínu

Pri sexe a pri Karezze dochádza v tele k dvom rôznym reakciám. Zatiaľ čo súlož v tele vyplavuje množstvo dopamínu, neurotransmiteru súvisiaceho s potešením, na ktorom sa dá doslova vypestovať závislosť, pri Karezze sa vytvára viac oxytocínu, teda väzbového hormónu. To znamená, že namiesto pocitu vrcholnej blaženosti sa rozplývate v blaženosti z toho, že ste s niekým v intímnej chvíli. Pre mnohých ešte lepší zážitok ako samotný orgazmus.

Určite si pravidlá

Výskum na univerzite v holandskom Utrechte ukázal pravdu o rýchlom sexe. Čas medzi penetráciou a orgazmom bol medzi skúmanými 500 pármi na celom svete priemerne 5,4 minúty. Žalostne málo, aby sme si milovanie náležite užili. Preto prichádza Karezza, ktorá to zmení. Prvým pravidlom je, že to bude o dotykoch, láskaní, ochutnávaní si tiel, intímnej stimulácii. Láskanie je veľmi vrúcne, ale nedôjde k orgazmu. Jednoducho zabudnete na to, čo by malo prísť a užívate si sami seba a prítomnosť rozkoše.

Treba vedieť kedy prestať

Pri sexe je koniec jasný. Pri praktikovaní Karezzy je vhodné dopredu sa dohodnúť na ukončení. Pretože je prehlbovaním vzrušenia, môže sa skončiť masážou, spánkom, alebo aj milovaním. No v začiatkoch je lepšie si ju napríklad dopriať ak ste unavení, alebo si chcete užiť jeden druhého bez zodpovednosti za vyvrcholenie a nepokračovať milovaním. Keďže mnoho ľudí má krátky sex, sexuológ Eric Garrison radí skúsiť najprv len päťminútovou Karezzou a časom sa vám bude páčiť viac. Budete zažívať viac potešenia a ako partneri budete mať k sebe bližšie.

Orgazmus nie je problém

Ak počas Karezzy dôjde k vyvrcholeniu, nič sa nedeje. Netreba sa stresovať ani trápiť, ale pokračovať podľa chuti. Dôležité je nemať orgazmus ako hlavný motív a užívať si potešenie tu a teraz. O tom vlastne Karezza je. Netreba asi pripomínať, že jej praktikovanie výrazne zlepšuje aj samotné milovanie a celkový vzťah.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #milovanie #orgazmus #láskanie #karezza

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...