Prečo sa vám tak zúfalo nedarí vo vzťahoch?

Čo robíte inak ako ostatné? Prečo od vás každý muž skôr či neskôr utečie? Čo je na vás také odstrašujúce?

18.06.2018 17:00
rozchod, láska, problém, vzťah Foto:
Zasa budete single?
debata

Nový vzťah… Poviete si, že tento raz urobíte všetko správne. Presne tak, ako sa píše v ženských magazínoch, ktorých máte prečítaných neúrekom. Budete sexi, tajomná, tolerantná, romantická, vášnivá aj zdržanlivá – jednoducho dokonalý mix dokonalej ženy. Robíte, čo môžete a predsa to zasa príde! Po pár mesiacoch ste opäť single.

Prečo?

Tak veľmi chcete vzťah a tak veľmi túžite ho nepokaziť, že partnerovi predvediete ženu, akou nie ste. Popierate v sebe všetko prirodzené, premáhate sa, hráte nejaké úlohy. Usmievate sa, hoci by ste najradšej vyskočili z kože, súhlasne prikývnete v momente, kedy sa dusíte vnútorným smiechom. Strach, že vás nebude chcieť takú, akou ste, vás privedie do absurdných situácií, s ktorými si, prirodzene, nebudete vedieť poradiť. Ste v jednom kŕči, hoci navonok sa snažíte tváriť úplne „v pohode“. Nie, takto to fungovať nikdy nebude…

Začiatok je pomalší a to vám nevyhovuje. Chcete mať to, čo vaše kamrátky – v mysli už rozvíjate vidinu svadby a plánujete prvého potomka. A on vás zatiaľ nepredstavil ani svojej sestre. Pomalé napredovanie vzťahu vás hnevá, ale svoje sklamanie istú dobu držíte pod povrchom. Netlačíte, nevystrájate. Až jedného dňa nečakane vybuchnete. „Vybalíte“ to na nič netušiaceho partnera, ktorému pomalé tempo vzťahu celkom vyhovuje. Jeho preľaknutie je značné a zvyčajne neváha – rýchlo zmizne z vášho života.

Riaďte sa sama sebou. Ak máte tendenciu všetko do detailov rozobrať s kamarátkami, je to v poriadku. Ale pozor na závery, ktoré urobia za vás. Hoci celkom nenásilne, ich názory vás ovplyvnia viac, než si pripúšťate. Možno len nevinná poznámka či narážka na vášho partnera z ich strany a vy už vidíte jeho obrovské chyby. Uvažujete až priveľmi kriticky, svoju intuíciu potlačíte a dáte na názory iných. Iste, vypočuť si ich postrehy je jedna vec, ale riadiť sa musíte tým, čo cítite. Svoj vzťah si musíte prežiť vy sama, nie vaše kamarátky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...