Erotogénne zóny, o ktorých ste možno ani netušili

Telo nám poskytuje množstvo miest na intenzívne prežívanie príjemných pocitov. Ak ich obchádzate, alebo sú vám neznáme, oberáte sa zbytočne o rozkoš.

08.06.2018 17:00
erotogénne zóny muža, sex, intimity Foto:
Poďte s nami na prieskum menej známych erotogénnych zón...
debata

Poďte s nami na prieskum menej známych erotogénnych zón a už dnes ich môžete vyskúšať pri láskaní.

Hlava

Často máme obavy, že sa nám pokazí účes alebo sa nám zamastia vlasy. Občas je dobré na to zabudnúť a dopriať si s partnerom vzájomnú masáž hlavy. Rukami, alebo masážnymi pomôckami na hlavu. Často sa môže stať, že pri intenzívnom dotýkaní sa hlavy a masáži cítime brnenie až v bradavkách a rozkroku. Nie je to náhoda, na hlave je enormné množstvo nervových zakončení, ktorých stimulácia nám robí dobre a vzrušuje nás. Sexuológ Ken Blackman hovorí, že pri tejto masáži je vhodné zložiť si hlavu partnerovi do lona. Ešte viac to prehĺbi intímny zážitok.

Ruky

Majú extrémne veľa nervových zakončení a Ken Blackman hovorí, že je nesmierne erotizujúce sedieť s partnerom nahí oproti sebe, držať sa za ruky a jemne si navzájom masírovať dlane. Môžete použiť aj lubrikačný gél. Pocit erotična ešte zvýši vzájomný pohľad do očí. Áno, aj ruky, ktoré denne používame na všemožné činnosti, sa správnym prístupom menia na veľké erotogénne zóny.

Kľúčna kosť

Prekvapivé, ale skúste. Kľúčna kosť a malé priehlbinky pod ňou obsahujú body, ktoré spúšťajú relaxáciu. Sexuologička Jess O'Reilly hovorí, že netreba tlačiť, iba ich hladiť, škrabkať, rozmaznávať, prechádzať jazykom smerom k hrudníku a človek sa začne roztápať. Tieto body rozpúšťajú stres, vyvolávajú vzrušenie a ich stimulácia prináša potešenie. Dajú sa dokonca partnermi stimulovať súčasne. O to krajší je efekt.

Lakťová priehlbinka

Miesto, odkiaľ nám obvykle berú krv, je aj centrom rozkoší. Vnútorná strana lakťa pri škrabkaní, stimulácii jazykom, jemnej masáži prstami telo uvoľňuje a vzrušuje možno intenzívnejšie ako známe ušné lalôčiky. Vyskúšajte čaro toho miesta už dnes večer a pochopíte, ako môže byť vzrušujúca napríklad aj prechádzka parkom v krátkych rukávoch.

Okolie pupka

Zbiehajú sa tu nervové dráhy, ktoré vyvolávajú príjemné pocity až tam dole. Ako u ženy, tak aj u muža. Nie je vhodné napríklad v rámci orálnych hier okamžite mieriť na pohlavie. Láskanie okolia pupčeka aj jeho samého je veľmi príjemnou predprípravou na ďalšie rozkoše.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #milovanie #rozkoš #láskanie #erotogénne zóny

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...