Je láska len náhoda? A čo výber partnera? Treba mať jednoducho šťastie?

Keďže otázky týkajúce sa lásky a vzťahov nás prenasledujú na kažnom kroku, chceme vedieť odpovede.

08.06.2018 07:00
srdce, láska, ruky Foto:
Ako je to s láskou?
debata

Je to len náhoda? Mala kolegyňa, ktorá žije desať rokov v maximálne spokojnom manželstve, iba šťastie? A čo ten IT-čkar z vedľajšej kancelárie? Je single, prežo má v láske stále smolu? Keďže otázky týkajúce sa lásky a vzťahov nás prenasledujú na kažnom kroku, chceme vedieť odpovede. Je láska náhoda?

Nielen staré príslovie vraví, že „vrana k vrane sadá“. Fakt, že toto pravidlo platí aj v láske potvrdzujú aj prieskumy. Ľudia k sebe hľadajú človeka, ktorý má rovnakú výšku vzdelania, pozerá sa rád na podobné filmy a počúva podobnú hudbu. No láska dokáže urobiť s ľuďmi aj čosi iné. Ak váš partner miluje vyprážaný karfiol, je viac ako pravdepodobné, že po spoločne strávenom dlhšom čase sa práve toto jedlo stane aj vaším obľúbeným. Ak niekoho milujeme, tak preberáme aj jeho zvyky či záľuby a prijmeme ich za svoje.

A čo láska dvoch ľudí s celkom odlišným záľubami či povahami? Naozaj jej skôr či neskôr hrozí zánik? Podľa odborníkov sa treba sústrediť na to, čo dvojicu spája – a hoci sú odlišní, vždy si nájdu čosi, čo môžu robiť spoločne a pri čom sa cítia dobre. Celkom odlišné povolania prekážkou byť nemusia, celkom odlišné povahy či rebríčky hodnôt už problémom byť môžu a vo väčšine prípadov aj sú.

Zamiešať karty v otázke lásky dokáže aj silná príťažlivosť. Ak do vzťahu vstupujeme obaja extrémne očarení tým druhým, ba priam zaslepení, dokážeme hrany odlišností sčasti obrúsiť a rozdielnosť pováh či záľub nevnímame. Otázne je, či sa tieto hrany vo vzťahu budú obrusovať aj po dobe maximálneho poblúznenia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #single

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...