Je láska na prvý pohľad iba veľkou ilúziou?

Možno aj vo vašom okolí existujú ľudia, ktorí snívajú o láske na prvý pohľad.

31.05.2018 11:00
bozk, párik, rande, zaľúbenci Foto:
Láska na prvý pohľad či len silná fyzická príťažlivosť?
debata

A hoci sa im nič podobné doteraz neprihodilo, nádej nestrácajú. Dokonca o láske na prvý pohľad nepochybuje ani princ Harry. Keď sa ho reportérka počas prvého oficiálneho rozhovoru po zásnubách opýtala, kedy vedel, že Meghan je tá pravá, odpovedal: „Keď som ju prvý raz uvidel.“

Ale vedci z Univerzity v Groningene sa na lásku na prvý pohľad pozreli z vedeckého hľadiska. A romantikov asi ich výsledky príliš nepotešia. Ako informuje magazín „Personal Relationships“, do prieskumu sa zapojilo 400 osôb.

Väčšina študentov, ktorí sa do prieskumu zapojili, mali odpovedať na otázky týkajúce sa ich aktuálneho vzťahu, potom prišli veľmi osobné otázky, ktoré nasledovali po zhliadnutí fotografií cudzích osôb. V druhej časti osoby absolvovali speed dating, počas ktorého mali 20 alebo 90 minút na to, aby sa lepšie spoznali. Nasledovali opäť opisy ich pocitov po takýchto stretnutiach. Láska na prvý pohľad podľa vedcov neexistuje, ide len o silnú fyzickú príťažlivosť.

Vedci ponúkajú nasledovnú odpoveď: Pocit, ktorý je opisovaný ako láska na prvý pohľad, má so skutočnou láskou len málo spoločného. Ľudia, ktorí sa vyjadrili o láske na prvý pohľad, boli podľa vedcov len silne fyzicky priťahovaní tým druhým človekom. Silná príťažlivosť je mnohými ľuďmi označovaná ako láska na prvý pohľad. Ale nie so všetkými ľuďmi, ktorí nás fyzicky priťahujú, prežijeme následne lásku či nejaký vzťah. V tom je pojem lásky na prvý pohľad mätúci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #vzťah

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...