Veci, ktoré ruinujú sexuálny život aj lásku. Máte ich okolo seba?

Pôsobia nenápadne a nie okamžite. O to sú zradnejšie. Z dlhodobého hľadiska vám však môžu úplne zničiť vzťah aj milostný život. Nehovoriac o prípade, ak si z týchto kazičov spravíte domáci koktail.

28.05.2018 17:00
žena, únava Foto:
Ubrať v práci a z nasadenia, len tak môžete zachrániť omnoho viac ako len zdravie.
debata

Šesť hodín spánku

Že vám to stačí? Možno na to, aby ste počas dňa vládali fungovať. Ale na kvalitný sexuálny život do vysokého veku je to príliš málo. Doktor Robert D. Oexman tvrdí, že človek nie je stvorený na šesťhodinový spánok. Potrebuje minimálne sedem. Pod túto hranicu dlhodobo a pozvoľne začína klesať hladina testosterónu v krvi. A to znamená nezáujem o sexuálnu aktivitu a telesné prejavy lásky.

Syndróm bojovníka

Dokorka Karen Boyle hovorí, že nielen deprivácia, ale aj chronická únava poznačí sexuálny život aj vzťah. Pritom ide o problém, ktorý je čoraz rozšírenejší. Práca od rána do večera, vypätie, stres, cez víkendy sa následne všetko pretaví do únavy, keď máte chuť ležať iba v posteli. To prirodzene nepomáha budovať ani vzťah, ani vás sexuálne nenabudí. Ubrať v práci a z nasadenia, len tak môžete zachrániť omnoho viac ako len zdravie.

Smartfóny

Kedysi sa tvrdilo, že televízor v spálni ruinuje sex a kazí manželstvo. Namiesto pohody vyvoláva hádky. Tak to je už minulosť a televízia bola nič oproti nástupcovi – smartfónu. Licencovaná vzťahová terapeutka Sharon Gilchrest O'Neill hovorí, že mobily plnohodnotne likvidujú romantiku. Označuje ich za rýchlych vrahov dobrých vzťahov a kvalitného sexu. Mobily sú nielen televíziou, ale nás lákajú aj na sociálne siete, či dokonca pracovné e-maily. Mobil by mal ostať pred dverami spálne, lebo namiesto partnera budete stískať chladnú obrazovku a vychladnete aj vy navzájom.

Alkohol a cigarety

Skracujú život a sú nepriateľmi sexuálneho života. Ak je dokonca len jeden z dvojice fajčiar a rád si vychutná alkohol, na sexuálne radovánky veľmi skoro môžete zabudnúť. Druhý z dvojice nadobudne pocit, že bozkáva starý popolník. To rozhodne nie je vzrušujúce. Ani trochu.

Málo dovolenky

Už si ani nepamätáte, kedy ste boli naposledy spolu iba vy dvaja na dovolenke? Tak počítajte s tým, že čím je tento čas od spoločne strávených chvíľ dlhší, o to menej intenzívny bude váš sexuálny život. Je v tom nepriama úmernosť, ktorá funguje (žiaľ) dokonale.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #smartfón #láska #alkohol #problém #fajčenie #intimity #spánok

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....