Znaky, že vám ochorel vzťah a vyžaduje prvú pomoc

Jedného dňa sa niečo zmení. Zrazu sa necítite konformne. Prichádzajú pocity, ktoré vám vadia, ale vy sa ich snažíte prechodiť. Podobne ako pri nastupujúcej chrípke, akurát ohrozujú vzťah. Ochorie na neduhy, ktoré treba rieši okamžite, inak hrozí skutočne najhorší scenár.

27.05.2018 14:00
láska, vzťah, problém, nevera Foto:
Nedostatok komunikácie je znak, že niečo nie je v poriadku.
debata

Manipulácia

O tom, že chodíte s manipulátorom nemusíte vedieť mesiace, dokonca roky. Veď predsa, ak je dobrý, tak sa tak ľahko neprezradí. No časom sa začne problém manipulácie prejavovať stratou starých priateľstiev, opustili ste svoj niekdajší spôsob života a zrazu ste niekde, kde ste ani nechceli byť. Okamžite zmeňte kurz, nájdite samú seba a ak to nejde, dajte červenú celému vzťahu. Osobné šťastie je omnoho dôležitejšie ako udržiavanie vzťahu s manipulátorom.

Nedostatok komunikácie

Štebotali ste spolu stále a o všetkom. Zrazu pozeráte nemo do televízie, alebo do mobilu. A to aj na „romantickej“ večeri alebo v posteli. Nedostatok komunikácie je znak, že niečo nie je v poriadku. Buď sa vaše priority rozdelili, máte iné záujmy, niečo vás trápi, alebo do vzťahu vstúpil tajne niekto ďalší. Dusná a tichá domácnosť je veľký problém. A nemôže tak prosperovať ani fungovať dlhodobo.

Žiadne ospravedlnenie

Nežijete s pánom dokonalým. A hoci má niekedy pravdu, inokedy zas nie. Rovnaké je to pri každom človeku a pri každom pohlaví. Nevedieť povedať prepáč, ospravedlniť sa a spraviť prvý krok k udobreniu je znak nakysnutého ega. To znamená, že akosi prestávate byť partneri a seberovní hráči, ale niekto chce mať navrch. Ten, kto sa za žiadnu cenu neospravedlní, aj keď má v rukách čierneho Petra. Ak je to obojstranná záležitosť, tak skôr vo vzťahu bojujete ako sa milujete.

Dvojité štandardy

Iné posudzovanie seba a partnera. Nie je nič horšie, ak jeden z partnerov začne uplatňovať dvojitý meter na seba a na polovičku. Najprv to môže byť nenápadné, ale nakoniec máte pocit akoby ste si neboli rovní. Nejde len o chyby, ale aj o dobré veci. Ak jeden z dvojice glorifikuje svoje dobré konanie, pričom pri druhom ho berie ako samozrejmosť, je to kolaps vzťahu. Je potrebné urýchlene stav zvrátiť, alebo ho zanechať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #láska #ospravedlnenie #komunikácia #manipulácia #komfort #vzťahová konformita

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...