Vedecky dokázané: Takto spracujete svoj rozchod

Rozbolí vás brucho, keď len pomyslíte na svojho ex? Toto sú cestičky, ako sa z rozchodu vyliečite. Je to vedecky podložené!

17.05.2018 13:00
láska, problém, vzťah, rozchod Foto:
Čas lieči. Nie celkom sám od seba, ale predsa. Dajte svojim pocitom čas...
debata

Odvykanie

Odlúčenie od partnera funguje na rovnakom princípe ako závislosť. Ak chce alkoholik prestať piť, musí byť najprv čistý. Už malý štamperlík môže byť preňho fatálny. Rovnako je to aj s rozchodom. Takže pripravte sa na veľké upratovanie. Vyhoďte všetko, čo vám pripomína vášho bývalého, hlavne, aby ste nič zo spomienok nemali na očiach. Fotografie, prsteň, šaty, lampa, ktorú vám kedysi daroval k narodeninám… Ak to vyhodiť nechcete, minimálne to uskladnite do veľkej krabice a zaneste do pivnice. Aspoň zatiaľ…

Dajte si tabletku od bolesti

Pociťujete skutočnú fyzickú bolesť, ak myslíte na bývalého? Pripomína vám napríklad parfum romantickú dovolenku pri mori a ten nádherný spoločne strávený čas, na ktorý sa nedá zabudnúť, so všetkými detailami? Podľa jednej štúdie z roku 2010 môže pomôcť tabletka od bolesti, samozrejme, nie pravidelne, len v tom najhoršom. Brušné kŕče a ťažkosti pri dýchaní, ktoré sú pri zlomenom srdci úplne bežné, nemusíte trpieť.

Reflektujte, ale nežite v minulosti

Máte nutkanie prečítať si znova celú vašu komunikáciu, v hlave vám prebieha každý jeden rozhovor a všetky hádky, ktoré ste s partnerom absolvovali, v snahe prísť na to, čo vlastne bolo spúšťačom rozchodu? Čo ste urobili zle? V skutočnosti to však nie je nič iné, ako podľa odborníkov, byť znova s partnerom, hoci len v spomienkach. Reflekcia je dobrá, dokonca dôležitá. Ale nebahnite sa v minulosti! Porozprávajte sa s kamarátmi alebo s rodinou, pokúste sa svoju situáciu pochopiť zvonka, pokojne a objektívne.

Šport vždy funguje!

Šport je vynikajúci. Zamestná hlavu, navyše urobíme pre telo niečo užitočné a pritom sa nám vyplavia hormóny šťastia. Štúdie ukázali, že taký rozchod nás vyvedie z rovnováhy. Hrozí nespavosť, nechuť do jedla, alebo naopak, obžerstvo, dokonca aj zvýšená teplota… Čo môžete spraviť? Starajte sa o seba. Veľa spite, zdravo jedzte, hýbte sa a nevyhýbajte sa priateľom – tí vám môžu pomôcť dostať sa znova na tú správnu koľaj.

Čas lieči

Nie celkom sám od seba, ale predsa. Dajte svojim pocitom čas. Neočakávajte, že po týždni už budete v poriadku. Dokonca ešte po troch rokoch vás môže zabolieť, ak si spomeniete na ex. Ale čím viac času od rozchodu uplynie, tým menej spomienok vám príde na myseľ. Nič nové s touto osobou nezažijete. Ak potrebujete plakať, pokojne plačte!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bolesť #rozchod #minulosť #závislosť #spomienky #plač #nespavosť

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...