Byť neverná online - je to naozaj podvádzanie? Odborníci majú jasno

Je to fenomén posledných rokov. Do vzťahov vstúpila digitálna nevera. Treba ju vnímať ako veľký problém?

11.05.2018 12:00
žena, muž, telefón, posteľ Foto:
Smartfón môže byť aj prostriedkom na digitálnu neveru.
debata

Podľa profesorky Dany Weiserovej, ktorú cituje britský Independent, sa nevera na sociálnych sieťach stala bežnou súčasťou partnerských vzťahov a nadobúda zväčša dve rôzne formy. Prvá je implicitne sexuálna, keď napríklad na Instagrame či Facebooku neustále chválite fotografie svojho bývalého alebo nejakého objektu či napríklad flirtujete s ľuďmi na zoznamovacích aplikáciách.

Druhá je vlastne neverou trochu zvláštnou – ide o neveru voči partnerovi s vaším vlastným smartfónom. Dochádza k nej údajne vtedy, ak pri mobile a predovšetkým na sociálnych sieťach a aplikáciách trávite viac času, ako s vašou polovičkou. Za skutočnú neveru však môže byť považovaná až v momente, ak sa začnete venovať už spomenutým aktivitám – flirtovaniu či napríklad sextingu na zoznamkách alebo na iných komunikačných kanáloch.

Podľa Jo Barnettovej, ktorá je expertkou na nadväzovanie moderných vzťahov, však môže už len samotné časté používanie smartfónu vo vzťahu prinášať do tohto zväzku neistoty. Pre partnera totiž nie je práve najpríjemnejšie, ak veľkú časť dňa trávite na sociálnych sieťach a navyše ste zameraní na konkrétne osoby, ktoré sledujete napríklad na Instagrame či Facebooku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rande #nevera #sociálne siete #sexting

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...