Silné a sebavedomé ženy muži podvádzajú viac

Sebavedomé, silné a v práci úspešné ženy to majú s mužmi ťažké.

11.05.2018 14:10
práca, kariéra, muž, žena Foto:
Darí sa vám v práci? Zarábate veľa? A ako to vyzerá u vás doma?
debata

Iste, mužom sa takéto tvrdenie nepáči a sú pripravení ho kedykoľvek dementovať. Ale! Aktuálne zverejnená americká štúdia hovorí jasnou rečou. Muž nechce mať po svojom boku superženu, ale skôr takú, pri ktorej by sa cítil ako ochranca.

Silné ženy si podľa výsledkov štúdie hľadajú partnera ťažšie. A ak si ho aj nájdu, nastáva ďalší problém. Štúdia vyhodnocovala odpovede ľudí medzi 18. až 28. rokom života. A vyplynulo z nej, že čím je väčší rozdiel v zárobkoch ženy a muža (v prospech ženy), tým menej vernosti si zo strany partnera užije. Vyšší plat žien v porovnaní s mužom vo vzťahu spôsobuje, že takéto dámy sú častejšie podvádzané. Muži, ktorí boli finančne celkom závislí od partnerky, ju podvádzali päťnásobne viac ako tí, ktorí zarábali rovnako ako ich parnerka.

Na vine je mužské ego. Hoci muži to vo vzťahu na prvý pohľad nemusia dávať nijako viditeĺne najavo, že trpia tým, že ich partnerka je na tom finančne oveĺa lepšie, vnútorne ich to zožiera. A svoje sebavedomie si dvíhajú práve tým, že si začínajú aférky mimo vzťahu.

Ak je model opačný – muž zarába oveĺa viac ako jeho žena – tá si sebavedomie aférami mimo vzťahu nezvyšuje. Platí tu skôr čosi iné – sú to opäť muži, ktorí v takomto prípade podvádzajú viac. Je to spôsobené aj tým, že vysokoho finančne ohodnotené funkcie sú často spojené s pobytmi mimo domu do nočných hodín či niekoľkoňovej neprítomnosti v domácom prostredí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #nevera #partner #aféra

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...