Viete odhadnúť čas, kedy je vhodné sa rozísť?

Nájsť si toho pravého je málokedy vec prvého pokusu. Preto sa treba už vopred pripraviť na to, že niektoré lásky ostanú len ako spomienky. Odhadnúť chvíľu, kedy je nutné dať si zbohom je ten najťažší krok na spoločnej ceste.

04.05.2018 17:00
láska, problém, vzťah, rozchod Foto:
Vo vzťahoch je potrebné odhadnúť, kedy je lepšie dať si zbohom.
debata (1)

Je to nutné

Každý vzťah sa začína pekne, láskou, porozumením a chvíľami, pre ktoré žijete. No Elizabeth Overstreet, autorka kníh a spíkerka na tému vzťahy hovorí, že vo vzťahoch je potrebné odhadnúť aj bod, kedy je lepšie dať si zbohom. Ak ho totiž prepasiete, zo vzťahu neostane spomienka na fajn človeka, s ktorým ste si len jednoducho nesadli, ale začne sa kaziť všetko aj to pekné, čo ste zažili a to nikto z vás nepotrebujete.

Neustále argumentujete

Nadobúdate pocit, že veci už nejdú tak ľahko ako kedysi. Spontánne. Raz jeden raz druhý, spoločne s úsmevom. Každú vec, ktorú chcete presadiť musíte vyargumentovať. Nehádate sa, nerobíte si prieky, ale musíte stále dookola argumentovať váš názor, či už ide o prechádzku, film, alebo len tak ničnerobenie. Argumentovanie unavuje a ak ste v tejto o fáze, je potrebné vedieť, že lepšie to nebude.

Rozdielne problémy

Elizabeth Overstreet poukazuje na to, že je vhodné premýšľať o rozchode, ak s partnerom riešite úplne rozdielne problémy. Príkladom je, že on je posadnutý úspechov v práci, radí sa s vami, ako sa dostať vyššie, čo je vhodné na budovanie jeho kariéry a imidžu, no vy by ste radšej vyberali meno pre dieťa. To tak trochu súvisí aj s plánovaním budúcnosti. Práve záležitosti, ktoré aktuálne riešite, do veľkej miery určujú to, ako bude váš vzťah vyzerať. A ak sa líšia, líšiť sa bude aj budúcnosť.

Cítite sa stále horšie

Partnerstvo a dokonalosť nie sú synonymá. Netreba sa rozchádzať, ak máte na dva dni tichú domácnosť. No odlúčenie je možno potrebné zvážiť, ak sa spolu cítite stále horšie. Znaky sú podľa Elizabeth Overstreet jasné. Kazí sa večerná pohoda, zaspávanie v náručí, chýba nadšenie, keď sa máte vidieť, viazne to v posteli, v rozhovoroch, žijete spolu ako spolubývajúci. Je to čas na radikálnu rekonštrukciu vzťahu, alebo odlúčenie. Inak to zaváňa trápením.

Pekný rozchod existuje

Nebude bezbolestný, možno nebude bez sĺz, ale nebude to o hádkach, naschváloch, podvádzaní, lámaní si srdca. Skôr o pochopení, že nie ste jeden pre druhého stvorení a je lepšie hľadať inde. Tak máte šancu zachovať si pekné spomienky a hoci sa možno stále ľúbite, nebudete si komplikovať život.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #rozvod #manželská kríza

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...