Digitálne zariadenia spôsobujú čoraz viac hádok medzi partnermi

Sedíte v príjemnej vinárni, ale váš drahý namiesto do vašich očí hľadí do mobilu? Áno, to človeka nahnevá.

05.05.2018 14:00
telefón, žena,mobil Foto:
Stále visíte len na sociálnych sieťach?
debata

Závislosť od digitálnych zariadení už pohltila množstvo ľudí. Stačí, ak sa rozhliadnete okolo seba počas večere s partnerom či posedenia s kamarátmi v kaviarni – ľudia viac, než s človekom oproti nim komunikjú s tými v mobiloch. nezáujem o okolie, ale prehnaný záujem o to, čo sa deje vo virtuálnom svete… Práve to môže spôsobiť hádky, ako uvádza aktuálny prieskum spoločnosti Kaspersky Lab.

Používanie zariadení môže viesť k hádkam medzi blízkymi a to z rôznych dôvodov – k tým najčastejším patrí nadmerné používanie zariadení alebo kybernetická bezpečnosť.

Napríklad, 51 percent ľudí sa priznalo k hádke kvôli používaniu zariadenia počas spoločného stolovania alebo rozhovoru. Viac ako polovica (55 percent) respondentov mala s partnerom konflikt z dôvodu nadmerného času stráveného na zariadení. Toto percento je ešte vyššie (58 percent) pre páry, ktoré spolu žijú v jednej domácnosti v porovnaní s 49 percentami tých, ktoré sú vo vzťahu, ale žijú oddelene. Ľudia celkom prirodzene túžia po pozornosti blízkeho človeka.

Nielen nadmerné používanie zariadení je dôvodom sporov v digitálnej oblasti medzi partnermi. Zdrojom problémov je nepochybne aj samotný prístup k zariadeniam. Štvrtina respondentov (25 percent) sa napríklad nevedela dohodnúť, kto je na rade v používaní zariadenia. Búrku vo vzťahoch spôsobili tiež zabudnuté dobitie zariadenia (45 percent) alebo jeho strata (28 percent).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #hádka #technológie #závislosť

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...