Túžite po väčšej spokojnosti? Tak objavte slovo DOSŤ

Dosť! Dnes som už pracovala dosť. Zarábam dosť na pokrytie mojich výdavkov. Som dosť štíhla, pekná aj úspešná.

02.05.2018 11:00
blond, žena, modrá Foto:
Ste konečne spokojná?
debata

Slovo dosť sme akoby vytesnili z našich životov. Veď, kto si počas dňa úprimne povie, že má naozaj dosť? Reklama na nás útočí zo všetkých smerov – nemáme dosť dobrý telefón, dosť bezpečné auto, dosť trendové zariadenie… Okolie sa nás snaží presvedčiť, že k dokonalému šťastiu nám stále niečo chýba. Šťastní nebudeme bez exotickej dovolenky, bez drahého krému proti vráskam, bez nového robotického vysávača… Ten zoznam je nekonečný a našu myseľ slovo dosť nahlodáva ako otravný červík.

Ak túžite byť šťastnejšia, spokojnejšia a žiť si príjmený život, dostaňte viac slovíčka dosť do vášho každodenného prežívania. Viac môžete mať totiž vždy. Ale pozor – viac- nemusí mať nikdy koniec. Iste, akýsi druh nespokojnosti nás ženie dopredu a nie nadarmo sa hovorí: „Nikdy nemôžeš byť stopercentne spokojná“. Ale tá cesta sa potom nikdy neskončí. Stále budeme prenasledovaní niečím, čo nám akože chýba. Aj keď nám nechýba vlastne nič.

Pozrite sa na svoj život – svoje hranice ste prekročili mnohokrát, snažili ste sa dosť, aby ste dosiahli to, čo máte. Nie je čas vychutnávať si všetko, čo sa vám podarilo? Usmejte sa pri pohľade do zrkadla a povedzte si – dnes som spokojná, mám všetkého dosť. A tešte sa z toho!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spokojnosť #šťastie #pokora

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...