6 túžob introvertov, ktorým extrovertný partner nerozumie

Introvertom je už niekedy aj partner príliš veľká spoločnosť. Napriek tomu aj introverti potrebujú extrovertov a niekedy sú im doslova povďační za vytiahnutie do spoločnosti. Aj preto sa často stáva, že v jednom vzťahu sú práve tieto dva protipóly. No v niečom extrovert introverta bude mať stále za čudáka.

25.04.2018 13:00
láska, vzťah, problém Foto:
Introvert je niekedy aj bez vysvetlenia jednoducho rád iba doma a bez priateľov.
debata (2)

Iba tak si posedieť pri čaji

Introvert sa spozná hneď. Extrovert sa bude ošívať, že čo budú robiť. Jednoducho je pre neho trochu cez čiaru sedieť len tak vo dvojici a uchlipkávať čaj, niekedy aj nehovoriť. Pritom pre introverta nepôjde zďaleka o trápne ticho, ale polovička to nepochopí.

Ignorácia „smart talk“

Poznáme to všetci. Tie krátke nič nehovoriace konverzácie. Potreba s niekým známym na chodníku prehodiť pár slov, ale vyslovene o ničom. Introvert pochopí, že je v pohode len tak sa pozdraviť a ísť ďalej. Extrovert zasa bude trvať na tom, že je nezdvorilé sa nepristaviť.

Chuť odísť

Je dobrá zábava, večer sa rozbieha, skvele sa všetci bavia a vy chcete odísť. Trháte partnera za rukáv, aby ste išli domov. Partner vám nerozumie, vy neviete podať adekvátne vysvetlenie, ale pravda je taká, že vám akosi veľa spoločnosti prekáža. Potrebujete svoje tričko, papuče, tepláky a pokoj.

Žiadni noví známi

Jednoducho nemáte potrebu sa na dovolenke hneď zoznamovať s novou partiou. Nie je vašim cieľom už na letisku, alebo v autobuse mať kopec kamarátov. Naopak, dosť nápadne vás otravuje, ak sa zrazu niekto začne tváriť ako skvelý parťák, hoci sa poznáte pár hodín. Nepotrebujete mať na dovolenke vždy partiu, pokojne vám postačí aj kniha.

Cítite sa fajn doma

Aj introvert rád spoznáva nové veci, zákutia, dobrodružstvá, ale niekedy môže byť aj bez vysvetlenia jednoducho rád iba doma. Nemusí za tým byť lenivosť, depresia, dokonca môže mať dobrú náladu. Len chce ostať doma.

Otravní kamaráti

Extrovert nikdy nepochopí, že nemusíte mať náladu aj na dobrých kamarátov a niekedy radšej máte výhovorku, ako chuť ísť niekam si s nimi sadnúť. Nič sa nestalo, nepohnevali ste sa, máte ich rada, ale jednoducho nemáte chuť byť s nimi. Pre niekoho nepochopiteľný po­cit.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #komunikácia #introvert #extrovert

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...